Varför Jasmijn togs bort...

 
Får många frågor kring det. Varför togs Jasmijn bort? Min lilla fina b-ponny tjej...Jo, nu ska jag förklara.
 
Allt har pågått under hela året. Jasmijn blev halt 1 vecka innan årets första tävling. Det skulle vart den 19 feb. Det var så himla tråkigt, grät som en tok då...och det var ännu tråkigare för att vi precis skulle tävla och hade taggat upp inför det. Men, ibland kommer saker ivägen..
Hon fick vila i några veckor, och när hon var bättre började jag sätta igång henne. Vi kom igång efter flera veckors igångsättning, och när allt var bra började vi träna som vanligt igen. 
 
 
Det gick bara bra! Jag och min lilla tjej var lyckliga och körde på. MEN så kommer den dagen då nånting var fel igen. Hon var halt. Jasmijn var in till ATG kliniken och blev behandlad av veterinären. Hon fick vila, och sedan börjas sättas igång igen. Samma saga igen! Vi kom igång, och det flöt på som vanligt. Träningarna gick super, och jag planerade in massa tävlingar vi skulle åka på efter sommaren. Det var såå bra. 
 
 
Men så var det fortfarande något som spökade i benen igen...
 
 
In på kliniken igen för ny behandling. Hon var in där flera gånger. Nu var det VILA som stog på shemat. Dethär var nästan precis innan sommarlovet. Hon stog från den dagen hon blev halt för 3:edje gången, hela sommaren och betet. V.30 kom hon hästkompisarna in. Dags för igångsättning! Hon såg bra ut. Vi satte igång, hade roligt och det var ju bra. Men sen, första dressyr träningen efter igång sättningen sprack det igen. Nånting spökade i Jasmijn's ben IGEN, fortfarande. Det var nåt som ville göra henne illa..någonting. Åh, tyckte så synd om henne. Min fina. Hon var in på kliniken igen o igen o igen. Fick behandling och stog och vilade. 
 
 
Men nej, inget blev bättre. Var in på kliniken den 17 september, och fick beskedet av veterinären att hon blivit utdömd. Vet. rekommenderade att ta bort henne...och då var det bästa för J. Så hon slapp lida och ha ont.
Grät och grät gjorde jag. Min lilla tjej, att veta att hon skulle bort...ush. När jag fick reda på det, valde att inte skriva ut det på bloggen eller någon annan stans. Varför? Jo det kändes bara konstigt. Ville helst inte prata om det..skrev lite ledsna texter här, så man faktiskt kunde ha räknat ut att hon skulle avlivas men jag skrev aldrig det rakt ut. Så jag har vetat det väldigt länge, fast inte sagt nånting för er... Jasmijn hade alltså haft problem med benen. Alla ben. Hon hade ont och haltade. :( 
 
Den 19 december 2012 försvann Jasmijn från denna jord. Varför det dröjde så länge var att det krånglade massa med försäkringsbolaget osv. Under det här året, hann vi med att göra rätt mycket känns det som, även fast jag inte var på hennes rygg så mycket. Härliga promenader, roliga träningar och uteritter mysiga stunder i stallet,  roliga phooto shoots...Är glad att jag fick så mycket extra tid med henne ändå. Men nu är hon borta...för alltid. Och jag saknar henne så  ♥ Ni ska veta hur jobbigt det är att gå ifrån stalllet och veta att man aldrig kommer få träffa den ponnyn man älskar. Never..åh det var så jobbigt. Dagarna innan hon togs borts. bestog av skratt och gråt. Sedan 19 dec har J haft minnes plats med bilder och ljus i mitt rum, som tänds varje kväll <3
 


* Eftersom Jasmijn ägs ägdes av Högbo Ridklubb, var det inte jag som bestämmde hur länge hon skulle vila, hur länge jag skulle sätta igång henne, och att hon skulle tas bort och allt annat som rörde i kring allt dethär. Så ni vet. *
 
 
Min alldes egna fina, söta, saknade ängel ♥ 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tilda Åkesson

Åhhh... :'( ♥ Fina Jasmijn.. Gullponnyn! ♥ Visst har jag fotat flera av dom där bilderna förresten?

Svar: ♥♥♥ Ja du har fotat två utav bilderna! :) <3
Ida Woxlin

2012-12-23 @ 14:42:51
URL: http://tildaakesson.blogg.se/
Postat av: alexandra

Åhh :'( Fina Jasmijn <3 Vila i frid och styrkekramar till dig Ida <3

2012-12-23 @ 17:01:18
URL: http://alexandrastorys.blogg.se
Postat av: StinaW

Fina tjejen! <3
Finns ida! Bara att kika om de e något <3

2012-12-23 @ 19:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress/hemlis: (endast jag kan se)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0