Året som gått, & kommer!

 Hur har ditt 2012 varit? Både bra och dåligt...
 


Vad önskar du att du gjort mer? Vet inte...Vad önskar du att du gjort mindre? Sitta hemma framför datorn och typ bloggat.

 

Vem har du umgåts med mest? Matilda & Tilda! :)

 Bästa minnet från 2012? När jag satte igåg Jasmijn, när hon var på väg att bli frisk alltså...det var lycka!

Är det något du har saknat 2012 som du vill ha år 2013? Att jag inte ha kunnat tränat ridit Jasmijn mer, det har jag saknat. Och så har jag saknat att tävla henne såklart!  Vi som egentligen skulle vart KUNG på tävlingsbanan :) Men 2013 kan jag varken rida eller träffa henne...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsen..Jasmijn var ju halt flera gånger, och det var inte roligt. Sen när jag fick beskedet om att hon skulle tas bort var det hemskaste beskedet av dom
alla..

Var det mest lugna hemmakvällar eller partykvällar? Hemma? 

 Vem/Vilka/Vad saknade du? Att träna & tävla med Jasmijn.


Största misstaget? Hm..

Tror du att år 2013 kommer blir bättre? Ja, jag ska försöka göra det bästa av det trorts att det första året utan J, så det kommer bli jobbigt också. 

Vad gjorde dig riktigt glad i år? Att min familj och vänner fanns där för mig när det var som jobbigast.


Har du några löften inför år 2013? Ja faktiskt ;) 


Har du haft ett förhållande under 2012? Nope!

Hur skulle du beskriva din stil 2012? Följde väl typ "modet" eller vad man ska säga har på mig det jagtycker är snyggt. Jag kan inte riktigt förklar min stil än sådär ;) 

Vad ser du mest framemot med år 2013? Att få börja tävla större ponnys!

En låt som påmminer dig om 2012? Beutiful.

Det bästa du har åstadkommit i år? Förstog inte frågan hehe.

Vad hoppas du inträffar 2013: Att det blir ett roligt bra och framgångsrikt "hästår" även fast Jasmijn inte är med. Måste gå vidare, kommer bli jobbigt, men jag ska försöka, i'm strong :) Viill att det ska bli mycket tävlingar osv. 

 


Nyårsafton!

 
Sista dagen av 2012. Imorgon är det nytt år! :) 2013....jag har precis haft mitt sista år i hoppning på b-ponnysarna. Åh :( Mitt 2012 har varit UPP och NER. Bra och dåligt...men mest dåligt. Kommer mer om det sen!
 
 
 

Dream helmet


Ask me something

 
Då är det dags för en frågestund igen då! Ni kan fråga om allt som rör mig, Jasmijn, andra hästar, framtiden osv. Ni                     kan oxå komma med förslag på vad jag kan blogga om också. ALLT helt enkelt!

                                                Allt ni vill veta, allt ni kommer på :) 
 
 
 

Love, true love

 

Jag älskar dig ♥

 
Nu har du varit borta från mig i en hel vecka...Det är jätte jobbigt att inte ha dig hos mig..att du inte finns här nere på jorden längre. Men det är skönt att veta att du inte har ont längre. Jag saknar så! An angel was just sent back to heaven ♥ Jag älskar dig min fina Jasmijn ängel! ♥
 
 
 
 

I chock....(typ, haha)

 
 
MADDE..kan knappt tro att det är sant! Tack du ♥ Alla sånna här kommentaren, får mig att bli så mycket starkare, och ännu mera peppad. Vart peppad till starta upp bloggen som vanligt igen. Och när jag gör det, så kommer det bli super! Ny design, nyare innehåll, men samma jag :) Och någon/några tycker att det gör jag är bra, och att jag får vara en förbild, är så amazing, för lilla mig! 
 
Passar på och tackar alla som finns hät för mig, stöttar och peppar. Vänner, familj, och ja ni bloggläsare! Kramar till er ♥ 
 

Vill ni det eller ?

 
Kan inte du ha en fråge stund?
 

Fick den kommentaren! Frågestund, vill ni det eller? Eftersom jag inte kommit igång med den vardaglga bloggningen än. så tror jag att det kan vara en rätt bra idé. Då kan ni fråga mig om allt ni vill veta..tror många har funderingar om det här med Jasmijn och allt. Lägger upp ett frågestunds inlägg innan veckans slut, där ni kan fråga allt ni vill :) 
 

Min julklapp till er!

 
Ja, känns som att jag vill ge er någon slags julklapp...för att ni kikar in här, varje dag, 1 gång i veckan, 1 gång om året...hur som helst, DU har läst min blogg och det är jag glad för! Just nu är jag inne i en jobbig period, och är inte så pigg på att börja blogga som vanligt igen...men det kommer! Allt går sakta, men framåt..
 
Min julklapp till er, är att jag ska tala om att ikväll, börjar jag skriva på inlägget om min och Jasmijns tid tillsammans. Knåpar ihop filmen o sådära..En liiiteeen julklapp iallfall, haha. ;) Och ja, då kan väl ni oxå ge mig en försenad julklap!? Hm..jag önskar mig att ni stannar kvar här och följer mig :) Nejdå, det upp till er vad ni vill! 
 

Äger min dröm hjälm!


Äntligen! Har precis varit och köpt min underbart snygga drömhjälm, Lami-cell Swarowski! Den kostar 1495:- på Hööks, men just idag var 30% rea på Hööks, så jag fick den för 1047:- Visst är den snygg då!?

Så skynda dig in på din närmaste Hööks butik, 30% på valfri vara endast idag :)


Julen...

 
Åh vilken härlig jul jag har haft! Hoppas du har haft en bra jul, på dina möjligheter. Ni vet, världen är ju inte rättvis någon stans...
 
Jag fick många fina julklappar och är nöjd med allihopa. Jag är nyfiken på vad andra får, så jag antar att ni kanske oxå är det..? Om ni vill veta så får ni läsa lite till, och om du inte vill så är det bye byeee :) 
 
 
Allt är inte med på bilden, så har skritvit här under oxå!
 
 
• Pengar. Säger inte exakt hur mycket, men över 1000 iallafall
 
• Eget bankkort
 
• Presentkort på Glitter
 
• Sjalar
 
• Kläder
 
• Smink
 
• Lösnaglar
 
• Parfymer
 
• Dushtvål, hudkräm
 
• Smycken 
 
• Interessant bok om hästar + hästbokmärke i 3D
 
• Ansiktsmask 
 
• iPhone högtalare
 
• JH collection mössa
 
• Smyckeshängare 
 
• Tavelram 
 
• Sockor
 
• Grejer man sätter ovanför skorna på benen 
 
• Skrivblock 
 
• Nåt slags prylfack
 
• Necceär
 
• En resa till Ullared
 
Jag tror och hoppas jag inte glömt nåt nu. Men mycket fick jag oxå! Och allt var bra :) 
 
Vad fick DU i julklapp? ♥

Bara för att

 

Julafton

 
GOD JUL ALLA BLOGGLÄSARE  
 
Hoppas ni verkligen får en mysig rolig jul! 
Här hemma händer det bara massa roligheter. Julen ska firad med släkt och familj, myys. Sen kan ma ju alltid hoppas på att tomten kommer med det där paket jag vill ha ;) Jasmijn är med idag hon oxå, fast på lite avstånd i år...Hon är i hästhimmelen och kilar ner på oss. Finaste ängeln, starkaste stjärnan! 
 
Kram från mig 
 
 
 

Varför Jasmijn togs bort...

 
Får många frågor kring det. Varför togs Jasmijn bort? Min lilla fina b-ponny tjej...Jo, nu ska jag förklara.
 
Allt har pågått under hela året. Jasmijn blev halt 1 vecka innan årets första tävling. Det skulle vart den 19 feb. Det var så himla tråkigt, grät som en tok då...och det var ännu tråkigare för att vi precis skulle tävla och hade taggat upp inför det. Men, ibland kommer saker ivägen..
Hon fick vila i några veckor, och när hon var bättre började jag sätta igång henne. Vi kom igång efter flera veckors igångsättning, och när allt var bra började vi träna som vanligt igen. 
 
 
Det gick bara bra! Jag och min lilla tjej var lyckliga och körde på. MEN så kommer den dagen då nånting var fel igen. Hon var halt. Jasmijn var in till ATG kliniken och blev behandlad av veterinären. Hon fick vila, och sedan börjas sättas igång igen. Samma saga igen! Vi kom igång, och det flöt på som vanligt. Träningarna gick super, och jag planerade in massa tävlingar vi skulle åka på efter sommaren. Det var såå bra. 
 
 
Men så var det fortfarande något som spökade i benen igen...
 
 
In på kliniken igen för ny behandling. Hon var in där flera gånger. Nu var det VILA som stog på shemat. Dethär var nästan precis innan sommarlovet. Hon stog från den dagen hon blev halt för 3:edje gången, hela sommaren och betet. V.30 kom hon hästkompisarna in. Dags för igångsättning! Hon såg bra ut. Vi satte igång, hade roligt och det var ju bra. Men sen, första dressyr träningen efter igång sättningen sprack det igen. Nånting spökade i Jasmijn's ben IGEN, fortfarande. Det var nåt som ville göra henne illa..någonting. Åh, tyckte så synd om henne. Min fina. Hon var in på kliniken igen o igen o igen. Fick behandling och stog och vilade. 
 
 
Men nej, inget blev bättre. Var in på kliniken den 17 september, och fick beskedet av veterinären att hon blivit utdömd. Vet. rekommenderade att ta bort henne...och då var det bästa för J. Så hon slapp lida och ha ont.
Grät och grät gjorde jag. Min lilla tjej, att veta att hon skulle bort...ush. När jag fick reda på det, valde att inte skriva ut det på bloggen eller någon annan stans. Varför? Jo det kändes bara konstigt. Ville helst inte prata om det..skrev lite ledsna texter här, så man faktiskt kunde ha räknat ut att hon skulle avlivas men jag skrev aldrig det rakt ut. Så jag har vetat det väldigt länge, fast inte sagt nånting för er... Jasmijn hade alltså haft problem med benen. Alla ben. Hon hade ont och haltade. :( 
 
Den 19 december 2012 försvann Jasmijn från denna jord. Varför det dröjde så länge var att det krånglade massa med försäkringsbolaget osv. Under det här året, hann vi med att göra rätt mycket känns det som, även fast jag inte var på hennes rygg så mycket. Härliga promenader, roliga träningar och uteritter mysiga stunder i stallet,  roliga phooto shoots...Är glad att jag fick så mycket extra tid med henne ändå. Men nu är hon borta...för alltid. Och jag saknar henne så  ♥ Ni ska veta hur jobbigt det är att gå ifrån stalllet och veta att man aldrig kommer få träffa den ponnyn man älskar. Never..åh det var så jobbigt. Dagarna innan hon togs borts. bestog av skratt och gråt. Sedan 19 dec har J haft minnes plats med bilder och ljus i mitt rum, som tänds varje kväll <3
 


* Eftersom Jasmijn ägs ägdes av Högbo Ridklubb, var det inte jag som bestämmde hur länge hon skulle vila, hur länge jag skulle sätta igång henne, och att hon skulle tas bort och allt annat som rörde i kring allt dethär. Så ni vet. *
 
 
Min alldes egna fina, söta, saknade ängel ♥ 
 
 

Det är inte lätt

 
 
Nej, det är inte lätt att förlora någon som stått en nära...inte förren det hänt en själv inser hur jobbigt det är. Man kan tänka sig hur det är, men man vet inte. Jag vet det nu. 
 
Varför jag inte bloggar som vanligt är nog ganska lätt att räkna ut. Ganska jobbigt och svårt efter det som hänt. Det är jobbigt att förlora sin bästa vän. Min lilla Jasmijn finns inte ner..kan ni tänka er det... Men jag ska sätta mig en kväll och skriva ner hela min & Jasmijns resa. Allt om oss..  ska oxå sätta ihop en video med foton och filmer från vår tid. :) Sen är det fortfarande många som undrar varför hon togs bort, kommer också skriv det! Vila i frid min prinsessa <3
 
 Nu har jag jul lov iallafall! Och ska försöka gör de bästa av det :) planerar också att sätta in min nya design och starta upp bloggen på lite nytt innan lovets slut! 
 
Puss & kram, skumm banan!

I will always love you

 
Kan fortfarande knappt förstå att det är sant...att du är borta. Från mig, från jorden, från alla. Jag kommer a l d r i g  mer få träffa dig. Inte här..Jag finner inte ord för hur mycket jag ÄLSKAR & SAKNAR dig, min fina underbara söta lilla ponny. Det är inte rättvist här i världen..att du skulle behöva försvinna nu, 11 år. Some die young.....
Min fina prinsessa, du är bäst och kommer alltid vara ♥
 
 
 
 
Mina tårar kommer igen, igen o igen. Även fast jag vet att du har det bra nu, att du inte har ont och kan äta så mycket du vill, är jag fortfarande lika ledsen. Jag har mist min bästvän, min andra halva, mitt allt...♥ Och du har mist livet här på jorden.


I WILL ALWAYS LOVE YOU ♥

Sov gott, älskade vän ♥

 
 Min bästavän...jag kommer alltid älska dig, aldrig glömma dig. Alla minnen vi fått, på de 4 år har det varit vi två. Att du nu lämnat jorden, och jag aldrig mer kommer få träffa dig är svårt att förstå...Vila i frid min kära älskade ponny. Jag vet att du har det bra nu, på de evigt gröna ängarna. Jasmijn 2001-2012  ♥
 

 
 Tårarna slutar aldrig att rinna.....♥ Vila frid hjärtat! ♥

Blogg pause!

Känner för en bloggpause. Vet inte om jag tillbaka imorgon eller om 1 vecka. Mina idéer är slut just nu.. Men lova mig, kolla in här varje dag. Ni vet aldrig när nästa inlägg kommer upp!


Jag vill ut och tävla!

 
Taggad är svaret, jag vill tävla, ut och tävla :) 2013 skall jag tävla så mycket jag bara kan. Men vilken häst sitter jag på..? 
 
De närmaste tävlingarna jag vill åka på: 
 
 
 
Nästa års första tävling är på hemmaplan! Känns tryggt, kul o skönt. Förra året på den tävlingen hoppade jag fina Bertil, Munsboro Battleship som jag skulle tävlat nu också om han inte varit uppe i hästhilmmelen. Saknar dig ♥
 
2013 hoppas jag på att kunna tävla ALEC, men annars får jag väl hoppa runt på olka hästar..Var taggad på Ville ett tag, men ne han var inte riktigt rätt för mig. Kolla bara på Sara & Ville, passar som handen i handsken! Vilket fint ekipage, de kommer vara bra på tävlingsbanorna kan jag lova, passa er för dom! :)
 
 
Det bästa av allt hade varit om det var jag och Jasmijn...
 
Men nu, från & med nästa år ska jag och min blivande tävlings ponny bli bäst ;)

Monday morning

Startar upp måndagen med lite sovmorgon. Sedan rullar det väl på! Stallet i em, ut och röra på Jasmijn, få lite frisk luft och bars mysa. Ha en bra dag då hörni :)


Tack för en kul helg

 
Hoppat och dressyrat i helgen. Nöjd med båda delarna! Dagarna har varit roliga, och jag är utvilad. Imorgon är det måndag. Nu börjar jag räkna ner till jullov. På torsdag slutar jag! Tagga lov nu, längtar :)
 
Fick en fråga om jag skulle lägga upp film från dressyren.. 
Tyvärr Julia, men jag tror inte det. Känns inte riktigt som det är min grej att lägga upp dressyr filmer haha, inte nu iallafall :/ NATTI & SOV GOTT <3
 
 

Min snygga skjorta..

 
 
 
Jag köpte på mässan när jag var på Horse Show i Globen. Ja visst är den snygg, tack! :)
 
 

Dressyr resultatet...

 
Är jätte nöjd för att ha ridit ett dressyrprogram för första gången! Alec var pigg och lugn på samma gång. Den låga formen var inte alltid bra, men resten tycker jag var ok. Han var lite olydig på 2 ställen, så det blev två missar...vägarna var lite halv bra, bra där och men sämre här. Fick 58,52% vilket jag är nöjd med, för att vara min första dressyr start :) 
 

Dressyr dag...

Dagen är här, dagen jag gör min dressyr debut på banan. Trodde jag skulle vara nervösare än vad jag är..det ska bli jätte kul iallafall :) Nu ska jag packa i ordning lite innan jag åker till stallet!


God najt

Så var denna lördagen slut. Dags att sova! God natt :)


Fullspäckad rid helg

 
Wooppa, denna helg är det bara massa roliga saker på hästryggen!
 
Idag var det hopp KM, och imorgon gör jag min dressyr debut. Ingen tävling, men en en träningstävling. Kommer rida LC:1. Ett jätte enkelt program, men man måste ju börja någon stans. Känner att jag skulle kunna klara LB:1 om jag hade viljat köra den, men jag känner inte för det. Ska rida min lille piggelin, så det kan ju gå nästan hur som helst ;) Jätte laddad är jag iallfall! Trots att jag är hoppryttare, ska det bli superkul!
 
 
 
Denna bilden är så gullig haha. Både BENNY & ALEC står och halvsover..så söta. Tack för att jag får rida just er i helgen! Favoritkillarna!
 
Vet inte om jag ska ha vita ridbyxor imorgon eller inte...det är ju en träningstävling. Det är skillnad på KM och träningstävling. KM är en klubbTÄVLING och då är det självklart för mig med vita byxor. Och det andra, träning. Kommer ha hår munk iallfall! Inte får att det är något mindre tävlings aktigt, men anledningen till att jag ska ha det är att mitt hår är så fluffigt, tjockt och lockigt och det enklaste och snyggaste sättet är nog att sätta upp det med hårmunk, trots att det inte är tävling ;) Och om jag ska ha hårmunk så ska Alec självklart ha knoppar! Kommer kännas så klumpigt annars, om jag inte har hårmunk eller knoppar. Men vita ridbyxor...hmm. Tror jag kör på mina marina ridbyxor och marina KL tröja. Det är ju trots allt ingen tävling med placeringar. Och då har man inte vita ridbyxor i "regel". :) 

Klubbmästerskap 2012

 
Det var stilbedömmning, LD höjd - 80cm. Jag hade Benny och det gick jätte bra! 
På mitt protokoll hade jag 8: or på alla saker som bedömdes, och var 3 p från att vinna.. Jag slutade på en 4 plats och var 1 p för att komma placerad 2:a eller 3:a. Men jag hade kul och jag är nöjd :) Jag gjorde mitt bästa då, men när man kollar på videon, ser man ju att man alltid kan göra saker ännu bättre! 
 
Jag kanske skulle ha hållit ut vägarna ännu mera? Det var nämligen så att vinnaren fick extra bra poäng på sina vägar och vann då ;) Grattis till alla placerade och ett särskilt stor grattis bästa Matildis som vann ♥ 
 
 
Vad tycker ni? Kom gärna med era åskiter eller vad man ska säga!
Själv tycker jag att det ser hyffsat bra ut :) 

Ego bild..

Köpte 3 nya skal idag när vi var och shoppade på eftermiddagen. Fick en tröja av mamma, köpte en hår munk, nya kuddar till stövlarna och julklappar :)
Åh, blir man liiiite godis sugen av mitt skal då?? ;)


40 stil p.

Benny var jätte pigg inne på banan! Kändes jättebra och vi slutade på en 4 plats :) Vann gjorde min grymma vän med sina fina vägar ihop med hennes fina sits! Jag hade 40 stil p och hon 43 p. :) Lägger upp film om ni vill det!


KM tidigare år

 
Iår är jag med på KM hopp för fjärde året i rad! Alltså var det 4 år sedan jag var med på KM första gången. Shit, KM var då några dagar innan eller efter jag fyllde 10, kommer inte ihåg riktigt. Tänkte skriva hur det gått tidigare år. Så ni har lite koll menar jag ;) 
 
2009
 
Första året. Hade ridit Jasmijn i lite mer än ett halvår, och hade henne på tävlingen såklart! Jag var felfri i grunde, fick hoppa av och vänta tills det belv omhoppning. Red faktiskt bra då, för att barar va så liten. Klarade hela banan, felfri på hinder med fick 4 fel då jag la en valt. Kom inte riktigt ihåg vart nästa hinder var så då gjorde jag det. Minns det så tydligt! 
 
 
2009 bild, men ej från KM.
 
 
2010 
 
Det här året utvecklades jag Jasmijn så grymt mycket tillsammans! Kan knappt förstå det själv! Startade mina första tävlingar 2010, och vi blev bara bättre och bättre. När KM kom var jag super taggad. Jag hade fått jättebra kontroll på Jasmijn och började bli ett jättebra team ihop. Okej, nu till resultatet. Vi slutade på en ANDRA placering ! 1:a kom en 5 år äldre tjej med stallets största D-ponny som var en HALV sekund snabbare än oss. Och två kom 11-åriga jag med min bästa snabba b-ponny! Gick superbra, verkligen.
 
 
2011 
 
Förra året var det stilbedömmning. Det skulle egentligen inte bli en omhoppning, men av någon anledning som jag inte vet, blev det omhoppning ändå. Om det inte hade blivit omhoppning hade jag och Jasmijn vunnit, för vi hade flest stilpoäng! Stolt. Faktiskt, utan att skryta. I omhoppningen gick det jättedåligt. På 2a hindret stanna hon, men hoppade sen. Det vart sånt ryck så jag flög fram på halsen och ramlade av...tris'
t. Men vi kom på 3:edje placering ändå då det var så få som gick vidare till omhoppning!

 
 
 Iår är det Benny jag sitter på. Första året utan Jasmijn...från B-ponny till D-ponny. Det går säkert bra får man ju hoppas :) Önska mig lycka till!? ;)
 
 

Style, KM -12

Vita ridbyxor, och min nya skjorta är på! Älskar att det är armbågslappar på. Snyggaste trycker på ryggen och fram! Jag tycker den är jättesnygg, vad tycker ni? :)


Natti fredag

Ska sova nu. Ladda inför imorgon och vara utvilad och pigg! Klockan står på kvart 7. Både jobbigt, men också kul! Kommer visa er min outfit jag har imon också, och jag lovar att den är fin :) Puss & go natt


Satsa på vinst?

 
 
På klubbmästerskapet imorgon, - kommer jag satsa på vinst?
Självklart VILL man ju vinna, det vill väl alla, innerst inne. Vill man inte vinna ska man inte tävla ;)
 
Imorgon ska jag rida som jag alltid gör. Tänka på det jag måste jag måste träna på, och sen bara köra på det är jag är bra. Har självförtroende, för jag vet att min ridning är bra. Har fått höra det så många gånger nu, och imorgon ska jag använda dom orden extra mycket. Det är stil bed, LD höjd som gäller imon. Men jag tror de kan bli omhoppning ändå, för så blev det förra året när det skulle vara stil! Vill ha både omhoppning och stil! Omhoppning för att det är mycket mer spännande, och stil för att det är kul veta vad domarna tycker :) 
 
Ska rida mitt allra bästa i imorgon, så får vi se vart de leder!
 
 
Det är jag & Benny som kör. Vi har klarat 90 cm på P & J lätt som en plätt. Nu ska vi klara 80 ännu bättre! Vad sägs, tror ni mej och Benny imorgon? :)
 

Så irreterad!!

Snacka om att JAG om nån är irriterad.. Vårar internet hemma funkar inte!! Så jag kan endast mobil blogga :@ Hade ju tänkt blogga lite om mål och planer inför "tävlingen" imorgon..åh. Kanske kan få till nåt inlägg från mobilen ändå, om ni skulle tycka det var ok med mobilblogg?? ;)


Live från stallet


Gilla på FB...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50cad75de087c360c5d93831.jpg" class="image">


Ang. bloggningen

Hej ni!

Ville blogga igår, men kunde inte & orkade inte...Vi hade inget internet, så kunde inte blogga från datorn, och orkade inte knappa på mobilen, haha ;) Aa nu vet ni iallafall :)
Idag kommer jag få veta vilka ponnys jag ska rida i helgen. Spännande! Kommer åka till stallet ikväll och fixa lite inför KM som är imorgon.
Nu sitter jag på bussen till skolan, bloggar mer sen såklart! Kisses


Pluggar, men inte vad som helst

Tagga dressyr på söndag!


Pluggar, men inte vad som helst

Tagga dressyr på söndag!


Jag å Tilda chattar, haha...

(från Tildas dator, hennes bild)


Lucia!

Lucia idag då. Jag kommer gå i skolan som vanligt. Efter kommer Tilda hem till mig och vi ska plugga dressyrprogram! På kvällen går vi till skolan jag gick på från 6 års till 5 an! Det är lucia firande där, och jag kommer träffa mina senaste lärare och andra kompisar. Kul! Nu ska jag till skolan, hinner inte skriva mera än HA EN BRA DAG! :)


Natti bloggisar

 
Ska försöka sova bort min hänginghet nu. Haha bra, förklarat, jag vet ;) Men har kännt mig så idag.. Har fått höra denna åsikt om min blogg ikväll:
 
Jag tycker om din blogg, den är liksom DIG :) 
Men jag tycker du ska skriva lite mer om DIG och din vardag :) Det är alltid kul att läsa om också :)
 
                
 
Härligt att höra, att den är MIG! Ska försöka blogga lite mer detaljrat om min vardag. Låter det bra? :) Finns inget mer att säga. Nu ska jag stänga ner datorn, byta om, gå på toa, sätta på mig min pjamas, öppna täcket, dra över täcket, blunda och sova. Nerå, skoja bara inte så detaljerat! Haha...
Det var förressten Sara som kommenterade! Puss
 

Soff läge

Myser i soffan. Behöver VERKlGEN det nu.. Känner mig inte så pigg. Har iallafall under kvällen hunnit med en frisk promenad med ponnyn, och massa tjejprat med min fina vän Tilda! TV4 är påslaget..BRB soff mys ;)


Med min älskling


Do it


12-i-12-i-12

 
12:fte dagen i 12:fte månaden i 12:fte 200 året! 12/12-12

WEDNESDAY

Idag händer inget speciellt förutom att det är trippel-12 datumet! :) Jag vet inte, firar med det? Vet iallfall att det många som kommer gifta sig idag. Får ta och önska er en bra dag då, så hörs vi you know ;)

 


Bara 12 dagar kvar

 
Om man inte räknar med idag, så är det endast 12 dagar kvar till julafton! Herr gud vad snabbt allting går...
Julklapps panik :o Nejdå, har koll på läget! Älskar att sitta och hålla på med julklappar, pyssel och älskar hela julen helt och hållet :) 
 
Idag har jag publicerat jul designen och globenfilmen! Hoppas ni gillar både två! Har ridit fina Alec, och gossat med Jasmijn. Kan det bli bättre? Go natt o sov gott!
 

Horse Show film...

 
Äntligen har jag fått upp filmen från Stockholm Horse show! Kolla på den, särskilt ni som inte vart där, så får ni känna av lite hur grym stämmning det är där :) 
 

Dressyr med Alec

 
 
BARBACKA. På Fredriks intseativ. Var lite osöker till en början, men vi bara två och han tyckte att det var bra balansträning och det är det ju, men helst hade jag ridit med sadel idag...
 
Men det gick bra ändå! Vi fick stå i lätt sits i gallopen, traven och göra liknande sits och balansträning. Vi gjorde lite skänkelvinkning, och jobbade mycket på volterna. Övergångar osv. Han var lite hård och stel till en början men på slutet var Alec riktigt fin :) 
 
 
Nästa gång jag sitter på hästryggen, har jag vita ribyxor och min nya tävlingskjorta. På Lördag, då är det KM som gäller! :) Taggad till tusen! 
 

Stela ben & stickig rumpa

Vi red barbacka på dressyren, och Fredrik körde lite hårt med oss, haha ;) Så nu är man lite stel och har hår som sticker i rumpan och låren! Red på piggelinen, ALEC såklart :)


Dressage next

 
Nu åker jag vidare till stallet, för att hoppa upp på hästryggen och rida lite dressyr. Å jah är taggad! :) Fortsätt att lämna kommentarer om vad ni tycker om nya designen. Då blir Ida glad! ;) Vi hörs ikväll!
 
 
Nej, denna gråa vill jag helst inte rida idag! Alec vill jag sitta på...

Vinterdesignen är här

 
 
Nu har jag suttit och knåpat ihop årets vinter / jul design! Jag är jättenöjd över den. Uppdatera (F5) sidan om ni inte ser någon ny design. Va tycker ni? :)En bild kan ni väl få...

Nya designen kommer upp ikväll :D Tagga tagga!


Morsning, tisdag...

Tisdag idag, ikväll är det dressyrträning. Laddad! Hoppas på att få rida DEN ponnyn så jag kan förbereda mig lite inför helgen :) Då händer det roligheter! Go morron föressten, ha en bra dag :)


Move maker krångel

 
F*n också...hade ju lovat er Globen film iväll. Också krånglar movie maker och youtube!! Grr...Blir nog enklare för mig att säga att den kommer när jag fått över den helt enkelt :) 
 
Ger denna måndag en stor hiss! Den varit skön, och lättsam. Det bästa var helt klart, stallet. Myset med Jasmijn, promenaden, allt med stall och J är mysigt. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag! Nu är det sängen som gäller. Dejta kudden några timmar...gossit. God natt ♥
 
 
En till från Globen i väntan på filmen. Kan också avslöja att det är en vinter / jul design på G! :) 

Vinter promenad

 
Var på kylig härlig vinter prommis med sötnöten idag! Hon var jättepigg och trippade på, tyckte verkligen det var superskönt att komma ut idag. Tror hon gillar vintern och snön lika mycket som jag :) Some pics..
 

Uppdaten börjar bli bra igen

Eller vad säger ni? :)


Hola amigos


Ingen ridning...

 
Måndag, en vanlig måndag. Hade ovanligt lätt att gå upp imorse, men det vara bara skönt :) 
På måndagar, som ni vet, har ju jag hoppträningen. Igentligen, men dom är slut för denna termin...trist trist. Men på lördag får jag hoppa! Imorgon är det dressyrträning, så det ser jag fram imot istället! :) 
 
Det ända positiva med att det inte är hoppträning idag är att jag kan vara längre med min fina lill ponni! Ska försöka hinna ut på en prommis också :) 
 
 
Filmen från globen kommer ikväll!

Mys helgen är över

 
Lämnar denna helg bakom mig. Den har varit mysig. Imorgon börjar en ny rolig vecka. Längtar till nästa helg! Massa kul. Hopp KM, dressyr och hela fadderullan! :) Lovade ju film från Globen ikväll. Den är klar, bara lite små justeringar ska fixas...detta tog längre tid än vad jag trodde. Sorry...den kommer imorgon istället, hoppas det är OK! Kram & Godnatt ♥
 
 
 

Lite info till er

 
Nu har det gått en vecka sedan jag var i Globen och tittade på Horse Show. Håller med filmen med alla videosar från dagen, och den kommer komma här i ikväll! 
 
På lördag är det Hopp KM. Taggad till tusen! Ska det bli vinst eller inte? :)
 
Funderar också på att vara med lingondressyren/pay'n ride på söndag. Har aldrig i hela mitt liv ridit ett helt dressyrprogram. Skulle vara kul att testa...vad tycker ni? 
 
 
Min nya design och allt de andra som hör till fixas varje dag. Det kommer bli bra ;) 
 
 

Hej allihopa!

 
God morgon!
 
2:a advent idag. Mysigt :) Julen närmar sig med stormsteg!  Vad ska ge ge för present idag då? Jag får julklappar varje advent, så borde inte ni får det av mig då också? ;) 
 
Vet att bloggningen har varit kass de senaste dagarna. :( Inte bra Ida, inte bra! Får önska er en härlig dag, så hörs vi när jag har någon ny ideé i huvudet! :) 
 

Julpyntat i stallet

 
 
 
Ja ni ser. Har nu julpyntat i stallet! Eller ja, pepparkaks pyntat. Kommer pynta mer sedan med gransris/glitter eller något annat fint :)

Halloj

 
Underbara Lördag. Fint väder, solen skiner. Det vinter..mm, mysigt! :) Vill gå ut i  snön och leka, typ haha ;) 
Grattis till grymma AWA som vann X factor igår! Du är såå bra ska du veta! håller på fixar lite. Har gjort årets julkort i photoshop precis, och nu ska jag grejja lite med min ***** * ! Ha en bra lördag.
 
 
Nu är det tråkig update..jag vet :( Men ja...jag vet inte..

Bloggen suger?

 
Ja, faktiskt. Men, aa....vet inte riktigt vad jag skriva. Inte just nu iallafall ;) 
 

Yeeeeey!

Äntligen fredag, äntligen. Är bara så trött... Vill sova! Men snart är det helg och då får jag det :)


Natti natti! ♥

 
 
En bild från Globen! Söt shettis lejon va? :) 

Dagens peppar hjärtan

 
Fina va!? Jag & mina kompisar bakade fina hjärtan till våra poppon idag. Jag har gjort det till vänster. Vi ska julpynta stallet imorgon! JULPYNTAR NI TILL ERA HÄSTAR? :)
 

Vilar

Vart med kompisar efter skolan. Bakat pepparkakor och haft det kul! Nu ligger jag här i soffan under en varm filt. Finns nog inget bättre ställe just nu! Bloggar från iPaden och bara vilar i mysis kläder. Känner mig lite halv pigg, har lite ont i huvudet o så, men det går nog över snart :) Bloggar mer sen!


God natt bloggen, ni, världen

 
 
Old pic

Onsdag, ONSDAG

 
Jaaaa, onsdag idag. An ordinary day! Ska åka iväg till stallet nu, till alla fina frukter. Haha nej, HÄSTAR. Ett djur, ingen frukt. Den som gjort den sidan Facebook kan inte ha något liv...vem orkar sitta och göra en sida och försöka få alla att tro att hästen är frukt när alla redan vet att det är ett djur? Seriöst asså, herrgud....
 
Ska pussa lite på gosse tjejen Jasmijniii, borsta länge och kanske ta en prommis om vädret tillåter det. Höres ikväll :)
 
 
Vi har MYCKET mer snö än så nu. Typ 1m. Mycket är det iallfall..och kallt. Bilden är från i höstas! :)

Från sängen

God morgon!
Loggade in här, och gu va bra statistiken var igår..för att inte haft så på länge och inte bloggat lika mycket och bra som jag egentligen vill :) Ni får ha en bra onsdag, kram


Stenen i magen har släppt

 
Min mobil försvann ju igår, en sten var i min mage. Nu börjar den försvinna! Varför? Ne min mobil är inte tillbaka. Men ni vet att jag ska få en iPhone 5, och eftersom det är dyrt att köpa nytt abonnomang så skulle jag såklart använda mitt gamla abbonomang till iPhonen bara att man får nytt sim. Och eftersom min mobil försvann trodde jag inte att jag skulle få ett nytt sim om den inte kom fram..men pappa ringde till Telia och nu så har det skicka ett iPhone sim till mig som kommer i veckan! :) I'm happy! Nu vill jag bara att iPhonen kommer också! 
 
Hoppträning gick ju grymt bra idag, så är superglad för det också. Idaa äää glad :) Kommer somna gott inatt, särkilt när man också fått denna kommentaren!
 
 
Tack Madde, du är en rolig bloggläsate! :) Detta får mig att vilja blogga mera! 
 
Good niiiiight!
Förresten, håller på att redigera bilder / filmer från globen och klipper ihop det till video :)
 
 

Grym-känsla träning

 
Vilken träning jag hade på Munsboro Alec idag! Kom till ridhuset. Vi skulle ha dressyr, var inte så taggad faktiskt, men när vi kommer så skulle vi ha hoppning för Cissi (min hopptränare) för Fredrik (min vanliga tränare) var borta/sjuk! Snacka om vilken vänding, vart jätte taggad direkt. Hoppning är min grej alltså, även fast dressyr också är kul. 
 
Satt upp med ett leende och började rida fram lill prinsen. Vi var bara 2 st idag, jag och Johanna så det blev en extra lyxig träning! Vi hann med mycket mera. 
Alec var jätte lugn om jämnför med hur stark han kan vara. Han var lugn, men framåt, mjuk och härlig som vanligt. Så fort jag tog tyglarna och jag börja jobba han sökte han sig neråt och gick på tygeln, positivt! Vissa träningar får man verkligen kämpa en hel lektion för att få en han mjuk och på slutet söker han sig neråt, med idag var det helt
annat. 
 
 
HOPPNINGEN då. Vi jobbade med travbommar. Hoppade studs utan stigbyglar. Bra balansträning + kul grej! Sedan rullade vi på. Det var samma hinder/bana uppe som träningen igår, så det vart ju lite lika bana. Lite svängar, linjer, hoppade en b r e d oxer, kombination och en lång serie. Allt satt som ett smäck. Alla banor vi hoppade. Det gick så grymt bra! Galoppen, sprången, känslan. Cissi tycket det gick jättebra hon med! Hon tyckte jag red jättebra vägar, red han bra osv. Så himla roligt med den känslan när allt går bra! Min sits och ridning kändes jättebra, Alec lika så. Tillsammans blev det super bra :)
 
 
Jag är super nöjd och glad över dagens träning :) Bästa Alec ♥
 
 

God morgon!

På bättre humör? Nja inte så. Tur att man har bra vänner och familj som piggar upp en :)


Det förstörde hela dagen...

 
Dagen har varit jättebra förutom att min mobil blev borttappad / stulen. Nu ska jag sova, sova bort alla ledsna tankar :(
 
 
Denna kuse red jag på idag. Casino...sista hoppträningen innan jul. Red barbacka halva lektionen och slutet med sadel. Orkar inte skriva detaljerat, inte nu. Men det gick hyffsat bra idag.
Är på så dåligt humör...Och nu är det för att en kille i klassen sa nyss att han hade hittat min mobil och hade den, och liksom jag blev glad och trodde på det. Men såklart skoja han...
 
Hoppas på att vara på bättre humör imorgon. Att min mobil kommer fram osv. Vore jättegulligt om ni kommenterade något skoj så jag blir lite gladare :) GOD NATT! ♥

Min nya skjorta

Snygg va?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662313/images/2012/pic_50bcbe389606ee4f2dd0b85b.jpg" class="image">


Grym dag i Sthlm - GLOBEN

 
Igår - kan inte säga något annat det var hur grymt som helst, superkul, härlig stämmning och ALLT var sååå bäst. Har fotat och filmat. Kommer göra en video med det så ni som inte var i Globen kan få se lite hur underbart det är där! + att det är kul att göra videosor osv. 
I ridsportmässan köpte jag 2 saker, en burk om med silkon snoddar, och en supra dupra snygg skjorta! Bild kommer. Är heelt kär typ, haha nerå men den är vit och blå randig, väldigt små smala ränder, det är ett märkes tryck på ryggen i svart, och på vänstra bröstet + att det är svarta armbågslappar. 
 
SHOWERNA var så bra, häfitga och allt dedära. Det var så duktiga när de liksom hängde på hästarna upp och ner och gjorde massa konstter i full gallop! Undrar hur länge de tränat, duktiga var dom iaf. Lilla söta "lejon ungen" för man ju inte heller glömma. Det var en liten shettis som hade en lejon huve dräkt på sig, och gjorde lite små kosnt, och några steg dressyr hästarna gjorde timmen tidigare. Så söt!
Såg duktiga ryttare i hoppning och dressyr, fryspann. Prins-Carl Philps pris, ponny hoppning...vjättekul att se. En dag vill JAG också rida där och tävla om det priset! Mammaaaaaaa köp en ponny te me nu då så jag kan börja redan ;) Men stort grattis till alla som lyckats i helgen, och kommit dit! Och till alla er som höll i showerna, ni är grymma ni också. Också var det kändisar som hade tränat och hoppade igår i globen. Haha rätt kul att se ;) Höll på glömma, men i pausen var Awa, Isak och Benny från X-factor där och sjöng!
 
 
 
 
Detta har varit världens bästa helg ♥ Lätt värt det, även fast jag endast fick sova 5 h inatt (gick och la mig halv 2), och nu är jag i skolan, trött och sliten....Men jag blev faktiskt förvånad, trodde jag skulle vara ännu tröttare! Min trött-chock kommer nog ikväll istället :( 

Kändisar i globen

 
Några kändisar / bloggare jag sett i globen tidigare år...
 
* Alla ryttare såklart, har också tagit kort tillsammans med Malin Baryard ett år 
 
* Nellie Berntsson (nellieberntsson.se)
Haha åhh kommer ihåg så väl...jag bara gick in i en monter och bahh åå kolla Matilda vilka snygga KL mössor! Också stog Nellie bredvid mig och kollade på en grej brevid.
 
* Josefine från hamreryttarna.blogg.se
Såg henne när hon skulle köpa ett pannband tror jag de var

* Ponnyakuten deltagare  
Japp, sett många "nya" och "gamla" ponnyakut deltagare från nyare och äldre säsonger. Men 1 PA deltagare, Ida Hansemon har jag däremot träffat/sett många många gånger. Hon brukar komma till min klubb och tävla och jag har också tävlat mot henne några gånger :) Åh minnen...tävlings tiden med min stjärnhoppare Jasmijn! 
 
Har nog sett några flera, men inte vad jag kommer just nu :) 
 
 
Kolla, vilka små tjejer! Jag & Matilda för nåt år sedan tillsammans med Malin :) 

Stockholm here I come!

 

@vägen till Sthlm
Tidig kväller

Imorgon rullar bilen mot Globen, halv 7, så det nog dags att gå och sova strax. Man måste ju va lite pigg imorgon. Men det kommer jag va ändå, vi ska ju upp och göra något super skoj :) Updaten kommer inte bli så bra imorgon... Ska mobilblogga om det går, annars ligger det bara 2 inställda tror jag. Aja, det är som det är! God natt, puss & kram! <3


Ett sött ekipage ♥

 ♥ ♥ ♥ Älskar mig själv! ♥ ♥ ♥
  
BLOGGRAPE BY TILDA
 

Hos min bästa


Till er som inte ska till Globen

 
Vad jag tror, så vill nog ALLA hästintresserade till stora tävlingar och shower. Och denna helg är det ju Stockholm International Horse Show i Globen så gäller! Jag ska dit imorgon, alla shower, men för er som inte vart där eller ska ditt kan alltid kolla på SVT PLAY där de sänder lite från Globen då då. Klicka här!
 
Ridsport - Stockholm Horse Show
 

Utvilad Ida

 
Sov länge idag :O Riktigt skönt och välbehövligt. Här vintern på högsta nivå! Typ 1m snö känns det som, but I like it! Har lust att klä mig alla vinterkläder och rula i snön haha, men kanske går ut snart iallafall. Vi bor på en ås så precis utanför våran grin är det som en grop med backar ner där man kan åka pulka. Rätt sugen faltiskt ;) Känner mig som ett litet barn när första snön kommer typ...
 
Varje adevent så får jag och Stina (lillasyster) ett paket, men eftersom jag inte är hemma idag fick vi paketen idag och gissa vad jag fick!? Ett iPhone 5 skal! För er som missat har jag beställt en iPhone 5 som kommer snart och då fick jag ett skal till den idag :) Ett rosa bubblecase!
 
 
 
 
Annars, restan av dagen så ska jag packa i ording inför imorgon, fixa lite o så! 

RSS 2.0