Glad peppad Ida!

 
Först och främst vill jag tacka för fina kommentarer och grattis om min tävlingrunda! Kul att höra att att det ser bra ut. Också vill jag tack för den grymma statestiken! Mina bloggläsare, NI är bäst, haha ;)
 
Börjar bli lite trött efter lång dag. Men den har varit ROLIG. Snacka om att man är mer tävlingstaggad nudå!! Men jag vill sitta på "J's" rygg inne på tävlingsbanan....
 
Nästa tävlingen i närheten av mig är redan om exactly en vecka, på söndag alltså! En regional tävling. Börjar på LC alltså. Och eftersom Alec stannade ut sig på lokal LC, så känns det lite halv svajjigt att ge sig på reg LC...? Men det gick ju så bra för oss idag! Då kan det väl göra det idag i LC också? Om man är lugn, onervös, bestämd och driver till en bra rytm med jämt & bra så BORDE det gå bra. Enligt mig. Men enligt Alec...?? Hmm, i don't know. Men hoppas! Har tre ponnysar att välja mellan: Munsboro Alec, Casino och Magique du Breuil. Rider runt på lika olika ridskolehästar nuja, men vad gör man inte för att bli bättre, utvecklas, tävla och ha kul? ;) Ska prata med tränare om det skulle funka tävla LC på nån utav de, iallfall. 
 
Ni ser hur fin han är lill pojken. 
 
Efter ha varit vaken sedan 14 minuter över 06 imorse så känns det som att sängen är ganska lockade nu! Känns rättvisats mot kroppen också. Ska lägga mig och fundera, tänka och funder ännu mera över dagens tävling! När det går bra, blir man ännu mera peppad och vill bara mera! Det är just därför jag vill till SM, och det är för jag älskar det jag gör. 
 

Tävlings debut, d-ponny

 

Tävling 30 sep 2012
Är så grymt nöjd, med hela dagen, har varit så kul att komma iväg ut på tävling igen! 
 
Dagen började kvart över 7 i stallet. Vi fixade i ordning Alec, knoppade och borstade av honom. 8 så åkte vi iväg till Kungsgården!  När vi kom fram till tävlingsplatsen gick jag och Sara och anmälde oss, sedan gick vi banan. Jag startade en LD pga. lite olika saker som ni kan läsa i nåt inlägg längre ner!  Menav positiv anledning faktiskt. Det var rolig bana för att var LD faktiskt, lite mer svängar o sådära! 
Klockande började närma sig kvart i 9, och b-ponnysarna startade 9 och det var inte så många b & c se så då var det redan dags för mej att börja värma upp. Det var bra för jag hade lång och god tid på mig att rida/hoppa fram. Det enda -minuset med STORKS tävling var att det inte var någon funktionär på framridningen, så det kunde vara hur många som helst där inne, så det blev lite kaos ibland. Men Alec och jag blev varma ändå. Han var pigg och nyfiken, han kände på sig att det tävling, det kände man. Han var lite spänd och stel (såklart) det var ju nåt på G ;) När vi var färdigvärmda gav vi oss på hindrena. Hoppade klosshindret några gånger. När jag skulle hoppa räcker första gången stannade han. Tror det var lite för lite tryck i galoppen så ja, det blev som det blev. Men sedan, hoppade räcket och oxern tills det kändes bra! Och det kändes verkligen bra, allt flöt på och han tveka inte alls och det kändes super helt enkelt! :)
 
 
När det äntligen var min tur gick jag in på tävlings banan helt lugn! Jag brukar faktiskt vara ganska, ibland väldigt nervös måste jag erkänna, men denna "tävling" (LD) var jag helt onervös. Och det var verkligen jättebra, för om jag skulle vart nervös, skulle det säkert smitta av sig på Alec! 
Ialfall, kom in på banan och fick varsågod och rid. försökte hitta en bra galopp med tryck i, och det gjorde jag! Dundrade på mot första hindret och Alec hoppade! Kändes skitbra. Senaste tävlingen han var med på stannade han på 1:a hindret båda klasserna, så det var en lättnad att han hoppa nu, haha. På tvåan kom vi lite stort, men vi klarade det! 
Fortsatte på i samma rytm, bra galopp och inget tvek på hindrena. .Och vi var felfri, hela banan igenom! Allt gick super till. Det kändes jättebra, känslan var jättehärlig. Vi klarade det! Alec & jag. Våran första start. Min d-ponny debut på tävlingsbanan. Och eftersom det var clear round fick vi en grön vit rosett också! 
 
 
 Tyvärr kom första hindret inte med, men här har ni film från rundan!
 
 
Fina Musboro Alec! Jag är jättenöjd över hans och min insats! Jag gjorde mitt bästa, Alec lika så ♥ 
 

Där finns det minnen...


Idag rider jag i ett ridhus där jag har minnen. Idag har jag tävlat på Storvik Ovansjö RK.

Där startade jag och Jasmijn våran första riktiga tävling. Det var vintern 2010. Vi red en felfri LD men ett stopp i LC på ett väldigt mycket titthinder. Åh vad jag minns att jag var ledsen efter hon stannat, när man var ny tävlingsbanan och blev ledsen för det lilla minsta, haha. Jag och Jasmijn var långt ifrån rett perfekt team, jag satt där, var 10 år och kunde inte rida jättebra, hade inte den bästa kontrollen osv. MEN varför var jag då på banan om jag inte hade kontroll? Klart jag hade kontroll, klart jag kunde rida henne tillräckligt bra för att tävla på den nivån. Men om man jämnför då med nu så är det stooor skillnad. Jag tror ni förstår hur jag menar. Vi utvecklades grymt mycket under 2010, jag blev en mycket bättre ryttare, fick bättre sits och då kunde jag rida Jasmijn bättre och då blev vi bättre tillsammans.
1 år senare red vi där, i samma ridhus. Och denna gången vann vi LB!

 

 


Tävling 2010


Från tidningen:

 

"Ida Woxlin och Jasmijn var de enda som fullföljde kategori B 0.80 meter. De hoppade båda faserna trots att de tidigare två utgick ur den första. Ida och Jasmijn visade dessutom att de minsann kunde hoppa felfritt över alla hindren."

Tävling 2011

Ja vad sägr ni, lite skillnad va? :)


Hemma & nöjd

 
Hemma efter en kul tävlingsdag! Nu väntar kalas och sedan lovar jag uppdatera om dagens tävlings resultat! :) 
 

Jag hissar:

 
 
Schockemöles vinter kollektion! Hur kan du finnas så mycket snyggt man vill ha!? 
Snygga stilrena grejer i fina färger. Me like! 

Dagens tävlingsoutfit

 
 
Tröja - Kingsland
Byxor - CRW
Ridstövlar - Mountain Horse
Väst - Racesafe
Ridspö - Hööks
Sporrar - Metall AB (ej de på bilden, mina köpta på ryttarstugan)
Hjälm - CRW
 
 

Mot STORK!

 
Klockan är 8, Alec är lastad och bilen kör mot STORK's ponnytävling! Satsar på en runda där jag kan känna att jag gjort mitt bästa :)
 


 
Om det var ponnyn på bilden ovan, som stog i trailen istället, då hade allt varit perfekt. 
 
Önska mig lycka till idag kanske? ;) 
 
 

Sleep time !

 
Imorgon, klockan ställd på kvart över 6. Kvart över 7 ska vi vara i stallet! Det sista ska fixas, innan vi åker iväg vid 8-tiden mot tävlingsplatsen!! 
Det gäller att vara utvilad och pigg när man ska upp tidigt och iväg och tävla, så nu är det sleep time. 
 
 
Jag och min bästa hästsöktare Matilda som ska med imon! Nu ska vi sova, bye bye. 
 
GOD NATT & SOV GOTT! ♥

Allt fixat & klart

 
 Nu är allt fixat inför tävlingen! Alec är ny shampoonerad, borstad och knoppningen har förberetts med flätor. Manen, svansen, stubbet och hovskägget har friserats! Både Alecs och våran egen utrustning har blivit putsad. Så nu är allt snyggt och rent inför morgondagen! :) 
 
Visst är han fin då? Munsboro Alec...
 
Kom hem från stallet ca halv 5, efter ha vart där 5 timmar. Skönt att komma hem tidigt! 
Nu laddar jag upp inför årets andra start, saturday night :) 

Tävling, söndag 30 sep

 
Imorgon gör jag min första start på D-ponny. D-ponnyn heter Munsboro Alec och är en mörkbrun valack f. 2000.
Från början var det meningen att jag skulle starta LC, men eftersom jag och Sara jag ska tävla Alecpalec tillsammans så blev det så att jag ska starta LD (80cm) istället. Av några anledningar. Vi var efteranmälda, så om båda skulle starta LC så skulle vi starta direkt efter varandra, och det skulle bli för jobbigt för en sådan orutinerad osäker tävlingsponny som han att starta två 90 cm banor direkt efter varann. + att jag nu känner inget problem att starta clear round för mig. Självklart hade det varit jätte kul och vara med och tävla om rosseterna MEN jag har inte tränat Alec så jättemycket, kan inte alla hans knappar osv. har absolut inte tränat han mycket på 90 cm, och då känner jag att vi ändå inte skulle ha sån stor chans att ta en av rosetterna i LC.
 
Därför känns det bättre att försöka satsa på att rida mitt bästa på 80 cm och så får jag ser vart det leder! Hoppas på en stadig och felfri runda, och att Alec fått upp lite mer självförtroende och rutin. Då hinner han vila ett tag och samla nya krafter innan Sara ger sig upp på honom och rider LC! Jag tror det kommer väldigt bra, att jag försöker rida en stadig runda på lägre höjd så Alec förhoppningsvis har Alec blivit lite mer självsäker till Sara hoppar upp och rider 10 cm högre! :) 
 
 
Vissa är jättesäkra på träningsbanan, men på tävlingsbanan blir man nervös och osöker. Ungefär såär  Alec. Vad jag har hört och sett iallfall, eftersom jag inte tävlat honom förr så det ska bli spännande att testa någon ny. Men jag, Sara & ALEC så kämpa och göra vårat bästa!
 
Tävlingarna börjar 09.00 imorgon, så upp tidigt är det som gäller. Jag ska "tävla" första klassen, LD clear round 80 cm. Ja juste en sak glömde jag. Jag ser inte LD clear round som en riktig tävling, en riktig tävling är när man tävlar om 1:a, 2:a och 3:edje platsen osv. Och för er som inte vet vad LD clear round är det som en pay & jump/uppvärmningsklass där man rider en bana och alla som är felfria får en rosett! Men det är såklart roligare "tävla" LD när man åker bort än en vanlig p&j hemma på klubben :) Do you understan this text? 


 
 

Försenat träningsinlägg

 
En sak jag kom på är att jag inte skrivit om min tisdagsträning! 
Vi hade lite bommar. Jag red på Alec, vilket var perfa inför imorgon. 
 
Ungefär så såg banan ut! Hoppas ni ser vad de ska likna på min snygga ritning ;) Strecken är bommar och trekanterna är koner. 
 
Övningarna: Vi vände rätt upp i trav, red lätt över första bommarna sedan gjorde vi halt imellan bommarna och så stog vi still i typ 4 sek, innan vi travade över nästa bommar med denna gång stog vi lätt sits! Det är väldigt bra lydnadsövning för hästen, den var tvungen att lyssna bra bakåt och snabbt framåt. Vi ändra också lite vad vi ryttare skulle göra över bommarna, sitta, stå osv. Så det var bra träning för ryttaren också! 
Andra övningen var att när vi hade travat över första bommarna, vände vi bort från de andra och gjorde en volt runt konan, och när vi kom till mitten av bommarna igen så gjorde vi en volt runt andra konan också.
 
Typ så såg det ut!
 
Hur gick det för mig då? Jo det gick faktiskt bra. Alec var lite pigg men lyssnade ändå bra. Fin killen, han skötte sig jättebra (för det mesta iallfall, haha) och lyssnade på mig!
 
Övningarna vi gjorde tyker jag var verkligen var bra, både för ryttaren på hästen! Ryttaren är tvungen att koncentrera sig på att förbreda och göra halt mellan bommarna och hästen måste vara lydig och kvick igång igen. :) Så testa detta hemma, Ida tipsar!

Munsboro Alec!

 
 
Jaja, nog tjatat om Alec! Men den ni läser om ovanför är ponnyn jag sitter på på tävlingen imorgon. Och då är det väl klart jag ska berätta det för er ;) 
 
Just nu är jag & Sara i stallet. Håller på med Alec, badar, knoppar, fixar transporten eller fixar hö. Skrev det här inlägget igår så detta är inte live update. Så alltså visste jag inte då alls vad jag just håller på med, just now!
 
Ha en fortsatt bra dag :) 
 
 

Mysigt värre

 
 
Denna JH jacka är ju inte bara snygg, utan ser ut att vara riktigt mysig och varm nu till den kalla vintern som kommer! 799:- på Hööks :) Skulle jättegärna vilja ha en sådan...lika med täcket här under. Tänk hästen som får turen att bära det snygga! 1.699:- för det.
 
 
 
 
 

En jobbig natt

 
Inatt har jag drömt 2 mardrömmar! Båda hade samma handling, dom var olika fast lika hemska. Vaknade två gånger av att jag grät och grät. Och jag fortsatte gråta...det tar ett tag innan man förstår att det är en dröm och man har vaknat haha ;) Nu är jag glad över att jag är vaken att drömmarna inte var sanna, tur det. 
 
Typ sådär var det för mig imorse! Vaknade strax efter 8 och var jättepigg! 
  
Idag kommer jag vara i stallet, hela dagen. Det vet ni ju redan, haha. Sara och jag ska fixa inför tävlingen imorgon. Har gjort 4 inlägg som kommer publiceras under dagen. 
 
Ha en bra lördag alla fina! 
 

Lämnar fredagen

 
Känns som det är dags att dejta kudden nu. Vill få mycket sömn de närmaste dagarna innan tävling. Måste vara utvilad och uppladdad. Också älskar jag ju min säng, den är världens skönaste, jag lovar, haha. Så jag har faktiskt inget emot att gå och lägga mig i den, fast jag inte är trött ;) Fast nu är jag trött, lite iallafall.
 
KUDDEN SKRIKER PÅ MIG NU, SÅ MÅSTE KILA!


 
 
 

Väldigt tråkigt..

 
 
tidningenridsport.se
 
...men livet tar slut någon gång. Så är livets gång, man lever inte föralltid. Njut, lev här & NU!
 

Hej, fredag kväll

 
Vips vad denna fredag gick snabbt! Skoltiden gcik hur snabbt som helst. Sedan fikades det med kusinerna, sas hejdå till mamsen och efter det var det stallet som gällde! 
Och nu sitter jag här, ny duschad i OnePiece! :) 
 
I stallet hände det gamla vanliga, typ. Myste och borstade Jasmijn. Kollade på några kompisars hoppträning och sist men inte minst rödlappa jag Alec. För imorgon står stallet all day på shemat. Allt ska fixas inför tävlingen på söndag. Nu sitter jag och fixar massa inlägg som ska publiceras när jag är borta :) 
 
 
Världens sötaste ponny, det håller ni väl med om? ;) 

Den finaste jag vet

 
De är du. Du Jasmijn, den finsate ponnyn i hela universum, den sötaste, gulligaste och BÄSTA.
I will always love you ♥

Fredag, igen

 
Tycker veckorna går så snabbt nu. Det är fredag redan, igen!! Allt flyter på, och det är bra :)
Kämpar på några timmar i skolan, sedan välkomnar vi helgen!
 

En önskning

 
En önskning jag fick av en läsare va att jag skulle skriva lite mer om mitt "privatliv", inte bara om hästar. Detta ÄR en hästblogg, men jag tror ni förstår. Mer om vänner och livet utanför stallet. Det ska inte bli för mycket men lite, lite. Är det något ni tror ni kommer gilla eller?
 
Jag och lillasyrran bjuder på en bild ;)
 
God natt nu! 
 

En "vanlig" dag i stallet

 
Borstade bort all lera på ponnyn. Pratade med Tilda (som vanligt) om massa. Vi har alltid som mycket roligt att prata om...:) Även fast vissa grejer vi pratar om är tråkiga så är det roligt när vi pratar. Bästi Tilda!
 
Vad mer kan jag säga än att jag bara kan borsta och mysa med min lill ponny när hon är halt? 
Stackare till ponny....♥
 
 
Imorgon åker mamma utomlands till Mallorca några dagar med ett par tjejkompisar. Och jag är INTE ett dugg avundjuk...Vill också ha sol och värme ju! Saknar Turkiet resan, maj 2012.
Så ikväll kommer jag vara med henne, mammi ♥ 

Rosa tema

 
 

Rosa sadel, träns, martingal & sadelgjord. Skulle du kunna tänka dig att sätta på din ponny detta??
Köp paketet för 3000:- HÄR

Jag skulle inte kunna göra det. Detta var bara FÖR mycket....!


Nyheter från JH collection

 
Nu har Hööks gjot ännu flera produkter av den populära kollektionen, JH! 
 
Mina favoriter:
 
 
Aachenträns JH Collection 599:-
 
 
 
Ländtäcke JH Collection 349:-
 
 
 
Stickad tröja JH Collection 249:-
 
 
Mössa JH Collection 129:-
 
 
 
Grimma JH Collection 129:- 
 
SÅ SNYGGT! Haha sällan jag; "Så snyggt" ;) Nemen nu är Hööks på topp. Jag älskar JH collection, supersnygga grejer ju! Ovanför var endast mina favoriter från de absolut nysaste grejerna, alltså inte höst/vinterkatalogen. Go Hööks :) 
 
Se hela JH collection HÄR

Ännu en ny dag, torsdag!

 
 
 

Känns kul..

 
...att blogga med en alldeldes nyfödd design :) jag gillar den jättemycket och har hört från många nu att den är jättefin, vilket är kul att höra! 
 
Hösten är VERKLIGEN här nu. Det regnar och är verkligen burriburr väder. Det är mysigt om man är inne, men att vara ute i regn är inte så kul ;) Jag älskar att tända ljus och mysa. Också fyller jag ju år på hösten också, i november. Vilket också är en anledning varför jag gillar hösten ;)
 
 
Taggad inför helgen. På söndag bär det av mot Storvik Ovansjö ridklubbs ponnyhoppning! Lite mer info kommer jag lägga upp lite närme tävlingen, vilken klass jag ska rida & så :) Planerar mycket i mitt huvud nu hur jag ska rida osv. Och även många tankar går till min och Jasmijn's tid när jag hör ordet tävling. Hade så mycket hellre vilja att var hennes rygg jag ska sitta på, på Söndag och andra tävlingar framöver. Varför, varför händer detta? Vill börja där vi sluta. På tävlingsbanan med en rosett i tränset först i ärevarvet. 
 
Ser ut som att detta blir dagens sista inlägg...God natt bästa ni! 
 
 
 
 
 

Tre saker ni inte vet

 
1. Jag ska inte tävla 90 cm på Söndag, ändrade planer. (ska tävla men inte 90cm)
 
2. Jag går runt och är jätteledsen hela tiden. Jag visar det inte, men det finns i mig hela tiden. 
 
3. Vad jag är ledsen över vet ni inte heller. Något ni nog tycker ni borde få veta, men icke sa Ida. 
 

Ny bloggdesign!

 
Gjord av SARA FRYK! Tack så himla mycket! Du är GRYM på bloggdesigner Sara.  
 
 
Visst är den HIMLA j*klans snygg då? :) Jag älskar den.
Vad tycker ni om min nya supersnygga blogg design?? COMMENT
 
 

Ny bloggdesign.

Made by Sara Fryk :)

Ny design på ingång

 
Om det ser lite knepigt ut så kommer det nog snart fixas :) 
 
Va lugn! 

God morgon.

Dagen får startas upp med en bild från modelldagen!
 
 
En lång skoldag äntar....trök. Bloggar så fort jag har tid nör jag är hemma! 
Ha en bra dag, puss :) 

Sry för bad update.

 
 
Här ni en bild på mig och mitt ♥ iallfall! Enjoy...

Stallet nästa

 
 
Hej alla högbo hästar, vilken av er ska jag rida idag då?? :) 

Chill time...

 
God morgon bloggen! 
 
Hade ban-träningen igår. På Alec. Vi körde även på med lite omhoppningssvängar. Alltså det gick väl BRA men inte jättebra. När hindrerna låg på lite längre var det inga problem omhoppningssvängarna gick galant, men när det blir lite högre kan Alec bli feg inte vågar hoppa av osv. och då måste man ha skänkel hela tiden! Också samtidigt börjar han dra jättemycket mot hindrerna innan så man inte ser avstånd osv. Men nu låter det som att jag sitter och skyller på att det bara var Alecs fel att han stanna. Jag har inte hittat alla knappar på Alec osv. så det är svårt att rida en "ny" häst på bästa häst efter några gånger! Men man måste ju börja nån stans :) Så jag försöker INTE skylla på Alec nu.  Och när det gick bra gick det bra så jag kan väl vara nöjd ändå :)
 
 
Nu sitter jag här framför datorn...börjar 10.15 och då ska vi ha orienterings dag! Vi slutar när vi klarat banan så det är bra :) Men orientering är inte riktigt min grej...asså jag kan orientera men det är inte så kul ;) 
 
Hör senare.
 
 

Diingding här glider KINGEN in

 
Haha nejdå, men läs här under, viken fin text jag fick av en tjej med namn Tove Norin! 
 
 
♥ Tack så mycket det, VÄRMER ♥ 
 

Slut som artist

 
Jobbet som fotomodell igår var riktigt roligt :) Idag var jag helt slut, fast berodde mycket också på att jag inte nån lunch i skolan då jag gillar pyttipanna mer eller mindre, bara jag ser den, tänker på den eller framför allt äter eller känner lukten för jag kvälningar. Ush pyttipanna så äckligt!!!
 
Nu vilar jag upp mig innan jag åker vi iväg till stallet på sista hoppträningen innan min d-ponny debut på söndag!! :)
 
 
Adios

Tävling på Söndag!

 
 
Hoppar LC på Munsboro Alec = 90 cm
 

Idag är det Måndag

 
Och hoppträning! Tagga :) 
 

Mys dag i stallet

 
Åh vad denna dagen varit bra! 
Var i stallet sedan 10 tiden imorse. Ungefär 12 kom fotograf Jenny. Jag fick i födelsedags present förra åre,t av henne att hon skulle fota mig och Jasmijn. Idag blev det av! Och det blev så bra bilder med hennes bästa kamera! + att det var jättekul såklart :) 
 
 
Finaste prinsessan, Jasmijn ♥
 
Går och lägger mig med ett leende på läpparna. God natt! 
 
 

Photoshoot med Jasmijn

 
Tack bästa Jenny för att du klcikade massa fina bilder på mig och min prinsessa idag ♥ 
 


Me love JH ridbyxa

 
 
Ridbyxa Helskodd JH Collection ♥ HOOKS.SE
 
* Grymt snygga
* Grymt sköna
Tack Hööks, denna byxa har ni lyckats med!

Höstdesign på G

 
Är riktigt sugen på en ny höstdesign nu! Min design nu är så somrig, så nu tycker jag det är dags att göra bloggen lite höstig också när vädret är det. Men det är på G!
 

Svar del 3...

 
 

Varför började du just tävla Jasmijn ?
För att hon BLEV den rätta för mig. Vi har en rätt lång story hur det jag & J men det tas en annan gång :)

Om du inte skulle gå på Hrk Vart skulle du då gå ?
Storvik Ovansjö Ridklubb eller Gävle Fältrittklubb

Hund / Katt ?

Spanska / Franska ?

Din favorit hästblogg ?
Hmm svårt, men tror det är nellieberntsson.se

Fem bästa sakerna med Jasmijn ?
Alltså det går inte att välja ut, haha. Hela hon är bäst, my princess! ♥

Hur käns det när jasmijn är halt?
Jätte tråkigt. 

Hur käns det att snart e 13 och att du inte får tävla Jasmijn?
Jätte tråkigt de också...Men det är ännu tråkigare att hon är halt.

Sista frågan vilka är dom finaste dressy ponnysarna i cat. BCD?
Om du menar på ridskolan (förutom J) så är det:
Kat b: Nora
Kat c: Kalif
kat d: Alec/Ville/Casino

 
Vad tycker du är roligast med ridsporten?
Att man handskas och skapar ett starkt med ett sånt stor och fint djur :)

Hur länge har du haft din blogg?
Sedan April 2011. 
 
 

Sorry Animo...

WONDER SCHABRAK HOPP/ALLROUND ANIMOWONDER SCHABRAK HOPP/ALLROUND ANIMO
 
...men detta schabraket var INTE i min smak. HISS/DISS

1 579:- hos Charlies 


På väg till *******

 
Ja juste nu är jag snart på väg till *******. Jag säger inte vart jag ska och vad jag ska göra, utan det berättar jag ikväll!
Jag kommer vara borta typ hela dagen så jag har suttit och gjort tidinställda som kommer publiceras under dagen. Så inte bloggen blir tom tänkte jag :) 
 
Till er som inte vet vad tidställda är: det är att jag kanske skrivit ett inlägg igår (som det här), men sedan ställt in att det ska publiceras 09.30 nästa dag. Det är grymt bra!! Att man kan göra så alltså :)
 
 
Ni har ledtråden sen igår, mer säger jag inte ;) But I can say that it will be fun. Om vädret tillåter det. Hoppas, snälla väder, bli braaa.
 
Pussheeej <3
 
 

Tomorrow is a good day

 
Klockan ställd. Håller tummarna för vädret och 23/9 kommer bli en bra dag! :) 
 
 
Nu ska jag kura ner mig under täcket. Puss & god natt ♥ 

Märkes grejor och sådant

 
Finns så mycket snygga märkes saker, så grymt fula och så grymt snygga icke-märkes, och så grymt fula. Och vad är då rätt, är snyggast om man har den nya supersnygga Kingsland tröjan eller Hööks nya polo tröja? 
STOP IT.
 
Om du är på tävling och ser någon på tävlings banan med som du tycker är "vardags grejer". Tex. inga märken, typ ett helt vanligt enfärgat schabrak. Tänker du då "Nemen hon kan ju inte vinna"? Det är SÅ himla fel! Vem som helst kan vinna, vem som helst kan gå in och rida som Roffe i fula slitna ridbyxor och hål i kavajen och vinna. Bara för att man har massa märkessaker rider man inte bättre för det, det gör man knappast. Absolut ingen större chans att vinna. Jag köper inte märkesgrejer för att försöka be "cool". Om jag ser en tröja som en jättesnygg - köper jag den, oavsett om det är Hööks eller KL. Ser man ett par ursnygga ridbyxor och vill verkligen ha dom, och sen upptäcker att det inte är nåt populärt märke, så vill man helt plötsligt inte ha dom längre. Det tyckerjag är rätt fjantigt faktiskt...Köp saker DU tycker snyggt! Oavsett märke. Jag lovar dig, du vinner inte VM genom att ha mest märkessaker. Nu säger jag absolut inte dethär till alla ryttare. Utan när man är på tävlingar ser man de som bara har märkesgrjer, och inte tycker något annat är snyggt. Det är så jag har uppfattat det iallafall....Det är sånt man känner på sig. Man känner hur saker och ting är...
 
  
  
 
Några av alla dessa märken. 
 
 
 
På bilden:
Träns - /
Pannband - Hööks
Schabrak - Hansbo Sport
Stövlar - Mountain Horse
Ridbyxor - Hööks
Tröja - Hööks (den har jag under tröjan) 
Hjälm - CRW (Hööks)
Säkerhetsväst - Racesafe
 
 
Nu vill jag att ni tolkar detta inlägg rätt. Jag gillar märkesgrejer, vissa grejer älskar jag andra inte. Lika dant med icke märkesgrejer. Jag köper det jag tycker är snyggt, jag köper inte märkessaker för att se ut rida bättre. 
Det jag ville komma fram till med detta inlägg är att man INTE ska döma ytan innan man sett insidan. Och i ridsportens fall - prestationen, det man framför på banan. I hope you understand me...
 

KL pannaband

 
DENISON PANNBAND ONESIZE KINGSLANDDENISON PANNBAND ONESIZE KINGSLAND
Detta ursnygga pannband från Kingsland i marinblå och brun är så himla snyggt!
Mums fillibabba, snälla kan inte nån kasta hit ett åt mig nu? :) Vad tycker ni om det? 
 
399:- hos Charlies 

Varning!!!

 
Köp ALDRIG en HTC Wildfire S. Den suger, min suger. Åh jag blir så arg på den!!! Grrrrrrrrr!
 
 
 
 
Varför kan du aldrig vara lite snäll fungera normalt??????????? ARGIDAHÄR.SE 

Detta ska bli så sjukt kul!

 
Imorgon så ska Jasmijn och jag åka för att fotas för HÖÖKS Hästsport :) 
 
 
Haha nej jag bara skoja såklart! ;) MEN detta ver en liten ledtråd på vad jag ska göra i helgen, imorgon Söndag. Det ska bli jättekul, längtar ;)

Träningen, kvällen, och idag

 
Good morning, god morgon, HEJ!
 
Gårdagegns hoppträning är jag riktigt nöjd med faktiskt! Red på Casino, och han kändes som en annan häst typ. Hans gungiga gunghäst galopp var inte alls lika mycket som den brukar. Vi hoppade olika banor och jag är nöjd, för att han lyssnade framåt på skänkeln (oftast) o ja, det var jättekul helt enkelt! Ida & Casino = nöjda & glada :)
 
Varför bloggade jag inte igår då? Joo för att vi hade gäster, så det räcker.
 
Me and Casino. (inte bild från igår)
 
Också skulle jag ju berätta vad för kul grej jag ska göra helgen ;) Det tar jag i nästa inlägg. Håll koll I just saying!
 
 

Fredags mys


Helgen är här

 
Jag startar upp min helg i där jag trivs, i stallet! 
Jag har extra-träning ikväll 17.30 och så ska Jasmijn fixas innan :) Mysas lite så. 
 
Idag hade vi skolfoto och jag var så nervös. Men tror jag blev ganska nöjd. Hoppas!
Annars gick skoldagen rätt snabbt och bra . Åhh vaffö kriver jag om skolan, så sjukt ointressant ju??? :( 
 
Haha vilken bild då ;) 
 
Finns inget mer att säga än att önska ER en bra helg! :) 

Till dig och ingen annan

 
Grattis SARA FRYK på din födelsedag! 
 
 
Sara är en supersnäll tjej och som är jätteduktig på att rida :) Vi rider i samma grupp måndag & tisdag men jag har ingen aning hur länge vi har kännt varandra, har du Sara? ;)
Idag förtjänar en hon en stor grattis länk.
 
ALLA KLICKAR HÄR, CHEKA SARAS BLOGG NU, OCH SLÄNG IN EN GRATTIS KOMMENTAR TILL HENNE!

Om timmar kunde flyga

 
Ibland önskar jag att timmar kunde flyga, dagar kunde flyga. Ibland vill man göra allt man längtar efter på än gång! 
 
Idag är det det fredag. Skolfoto sista timmen, nervös på att jag kommer bli dålig..:(
Halv 6 rider jag ikväll. Och innan sköts "J" om. 
 
 
Längtar så galet mycket till helgen!!! Lördag, Lördag, Söndag, Söndag. Ska bli sjukt kul, mysigt och ja kul. Men det berättar jag mer om ikväll ;)
 
Ha en bra fredag, sedan är det helg = ledighet = bäst :) 

Olika lastnings sätt

 
 
En väldigt sevärd video, alla klickar på PLAY nu! Tänk så häftigt om man kunde göra sådär själv. De som lärt upp hästen och tränar den osv, ni är så duktiga! 

I'm home, i'm home

 
Skoldagen gick sjukt fort idag :O Men det var ju bara för att vi börja sent, men ändå, haha ;) 
Ville bara säga att jag lever. Typ det. Har inget mer skojsit att säga mer om min Torsdag. Nu står läxa på shemat. Blääää :( 
 

Svaren del 2...

 
 

Har du tävlat lokalt någon gång?
Ja, jag har tävlat upp till regional LB, med Jasmijn.

Hur många rosetter har du och hur många gånger har du tävlat?
17 st, de är från 2010 och 2011. Jag har tävlat väldigt mycket, har inte räknat men många gånger iallafall ;)

Vad är det högsta du har hoppat när du tävlar jasmijn?
LB = 80 cm för B-ponny

Hoppning eller dressyr?
Hoppning

Hur gammal är jasmijn?
Hon är född 2001, så 11 i år. 

Vilka bloggar läser du?
Dagligen läser jag: 
http://nellieberntsson.se/
http://sarafryk.blogg.se/
http://hamreryttarna.blogg.se/
http://www.ponnysanning.se/

Varför började du just tävla jasmijn ?
Jadu, från en början så är det en lååång historia, men det tar vi en annan gång ;)

Höst/Vinter

Sommar/Vår

Ute/Inne

vilka är den finaste ponnyn i varje kategori enligt dig i hoppning respektive dressyr ? :)
Ingen aning, finns så många fina ponnys. Men din Pia är jättefin! Särskilt du och Pia som ekipage tillsammans :)

Hur länge har du ridit?
Ca. 6/7 år.


Har du egen ponny?
Nej. 

Hur länge har du ridit?
Bläddra upp se svar.


Dressyr/hoppning?


Favorit ras?
Ingen. 


Favorit färg?
På ridutrustning, tex. schabrak, tröjor osv. så är det Marin blå :) 

När började du blogga ? 
I april 2011. 


Guud så härligt

 
Att ha sovmorgon på en torsdag! Sånna dagar behövs verkligen, ibland ;) 
Och jag ska göra det bästa av morgonen. Ta det lugnt, chilla, mysa. Haha! 
 
 
Imorgon är det fredag. Jag ska på hoppträning igen! Min kompis Tilda tränar då men hon är bortrest imorgon, så jag ska rida hennes plats då istället :) Ska bli kul, man tackar ju inte nej för att rida! 
På lördag ska jag ev. göra en jätterolig sak, och nästa helg är det tävling på STORK. Så jag är taggad! :) 
 
 
 
 
 
 

Onsdagen avklarad

 
Lång dag i skolan! Kom hem och valde ut skol foto kläder och sedan direkt vidare till stallet. Var med bästa Tilda. Vi gick en bit, pratade och bara hade det kul. Eller asså vi pratade ut om allt liksom. Så som vänner gör, pratar med varann om saker och ting. Go du Tilda <3 
Syrran red, även Tildas så vi kollade på dom ett tag. Och så var jag med Jasmijn såklart osv. :) 
 
 
Imorgon, ingen klocka ställd, börjar sent, åhh så skönt :) Så imon bitti kommer jag hinna slänga in ett inlägg too you.
 
Hoppas ni haft en bra dag, de har jag!
Om ett tag väntar kudden. Så jag säger god natt nu! ♥ 
 

Höstens första start

 
 
30/9 rider jag en LC på d-ponnyn Munsboro Alec!

Tjabba

 
Har seriöst inte tid att skriva just nu, men när jag har tid kommer jag skriva ut en skoj grej! :) 
 
 
Hjedå så länge, trogna bloggläsare. Love u all <3 

Dressyr träning, tisdag

 
Red på Munsboro Alec. Vi red skänkelvikningar och framdelsvädningar. Vi satte det ihop till en bra övning, men orkar inte förklara hur då jag inte tror många bryr sig, haha ;) 
Han var väldigt hård och stark i munnen, men det blev bättre och bättre. Så på slutet gick det bäst :) 
 


Alec palec! 

Trött tjej här

 
Kusen jag red idag
 
Går och lägger mig, blundar och somnar. Jag är trött. Godnatt sov och gott ♥

Jobbigt markarbetes pass...

 
...på Magique du Breuil. Första gången jag satt på honom sedan vi krascha i en bockserie och lite snubbling för nån vecka sedan! Jag var rätt okoncentrerad, trött och ja. Ni skulle förstått om ni visste. Ville var också trött. Så det vart ett litet halv svajigt ridpass, med litte klosshinder, volter och skänkelvikningar! Men men, samlar nya rid-krafter tills imorgon.
 
 
Hoppas ni haft en bra dag! :) Jag hade det tills jag kom hem. Men stunden i stallet med Jasmijn är alltid lika underbar. Och att rida är ju heller inte fel ;) Aja, puss och kram!
 
Ta vara på varandra, var försiktiga och lev livet :) N J U T. Det gör jag. speciellt, speciellt nu, tiden framöver. 
 

Åker på hoppträning...

 
 
Och hoppas på att få tankarna annat. Kram och puss gotlandsruss
 
 

New week, new things

 
 
Taggar hoppträning i EM. Ha en bra dag, many hugs <3 

Ny designad skåp nyckel!

 
Nu blir det genast lite roligare att öppna skåpet i skolan! Rosa nyckel alá nagellacket i samarbete med Ida ;) 

Chillar framför Xfactor


This is love ♥

 
 


 
Vi är som gjorda för varandra, bättre kan det inte bli. Ida Woxlin & Jasmijn ♥ 
Att lämna dig kommer bli en av de svåraste sakerna i mitt liv. För du är en en stor del av det. Mitt liv.
Ditt namn står skrivet i mitt hjärta. Jag älskar dig, för evigt.
Kom ihåg det, jag lämnar ALDRIG dig, jag lämnar dig aldrig från mitt hjärta ♥ 
Du & jag, du & jag tills döden skiljer oss åt...

Jasmijn i sjukhagen...


Svaren del 1...


 
Hurlänge har du egentligen ridit?
6/7 år.
 
Vilken sport gillar du mest? 
Om man läser min blogg, ser man det klart och tydligt. Ridsporten såklart! :) 
 
Vad önskar du dig allra mest i hela världen? 
Frid på jorden.
 
Spelar du några instrument? 
Nix!
 
Hur / Vad tycker du om mig som ryttare? 
Du är jätteduktig Sara! Alla har ju såklart saker att träna på, men du rider verkligen jättebra :) 
 
Vad är din absolut största dröm? 
Just nu är det att Jasmijn blir en frisk och kry ponny igen. Men annars är det att få en egen ponny och starta ponny SM. Sen i framtiden vill jag ha en egen hästgård och tävla på högre nivå :) 
 
Vad är det bästa med hästar? :)
Att man kan skapa ett band mellan häst och människa, att man liksom kan lära ett sånt stor fint djur och bli som bästavänner. 
 
Vad vill du bli när du är stor?
Hmm..ingen aning faktiskt. Klart jag vill bli typ nya "Roffe" men i jobb väg vet jag inte :) 

höst/vår

sommar/vinter

Uteritt/hopptävling

Vad tycker du om mig som ryttare?
Jätteduktig, bra sits, och bästa Whacker ryttaren :)

Vilken är din favoritlåt?
Svår fråga, haha :)

Thriller/komendi

Svart-vitt/färgglatt 

hur gick det till när du fick din ponny?:D
Jag har ingen egen ponny..

vad tycker du om min blogg?
Bra, bra variation osv :) http://crystallheart.blogg.se/

 

vad är det värsta du hatar?
Finns ganska mycket om man tänker efter. Falska vänner, krig osv.

 

 

 

 


Sista helgdagen..söndag

 
Snyft.. :'( Nejdå, jag har varit ledig i 3 och 1 halv dag satt jag är nöjd! 
 
Har faktiskt en anledning varför jag inte bloggade igår kväll! Och det var för att jag fira en kompis som fyllde år, och jag sov över hos henne, så nu vet ni. Dte var mysig och kul. Grattis (igen) Jossan! :) 
 
Åh juste, ni ser i inläggest under. Nu har jag laddat ner blogg.se app till min android mobil och hoppas att jag kommer kunna använda den och blogga mycket, live från vart jag än är! Stallet, skolan osv. Test kör med lite idag då! 
 
 
Åker till stallet efter lunch, I think. Inte före. Idag blir det en sånhär riktig mys stalldag. Kommer vara där länge, länge...men den jag tycker om mest. Min kära lilla ponny, för det är dig jag gillar allra mest ♥ 
 
 
 

Testar nya blogg appen


Till er, mina läsare

 
Hur allt ligger till just nu 
 
*Jasmijn är skadad. Halt, och blir inte bättre. 
 
*Jag rider mina lektioner, sköter om Jasmijn, bloggar om mitt liv och ridsporten. Lever livet. Skolan, vänner, läxor, stallet....
 
'
 
Och för er som inte vet vem jag är då: Jag heter Ida Woxlin, en hästtokig tjej på tolv år, med ett sött b-ponny sto med namnet Jasmijn, som jag sköter om rider, och tävlar. Vi har startat upp till reginoal LB hoppning. Vi har vinster och placeringar i alla klasser. Iår har varit vårt oturs år då Jasmijn har varit halt hela året, förutom några veckor till och från då hon blivit halt frisk, halt frisk. Det har inte varit kul....Hon är fortfarande halt, och blir inte bättre, tyvärr :( Detta år är även vårat sista år tillsammans då jag fyller 13 år i höst :( Väldigt tråkigt.
Jasmijn har blivit min bästavän och har varit de i 4 år nu. Hon kommer ha en stor plats i mitt hjärta hela livet ut ♥
Mitt dröm mål är ponny SM i hoppning. 
Det var lite snabb info om mig!
Hoppas du vill följa mig genom, träning, tävling och allt annat som hör till en satsande hopp ryttares liv :) 
 
Har du några frågor om mig? Ställ dom i min f r å g e s t u n d  , H Ä R !
 
 
 
 

Tävlings sugen

 
S a r a och jag har skrivit och planerat lite tävlingar vill vill/ska åka på. Är riktigt tävlingssugen nu!
Men Jasmijn är ju halt!? Tänker väl ni. Det är såhär att jag ska tävla en annan ponny. 
Nästa tävling är ev. om två veckor! V.39 alltså, om allt funkar. Hoppas!
 
Jag kommer (ev) tävla på en ponny som heter.....
 
 
Vet att jag gjorde det lätt för err att gissa ;) Men någon som vet vad HAN heter, ponnyn? :) 
 
 
Jag vill tävla! Mest av allt med min prinsessa ♥ 
 
 

Marin & röd outfit

 
 
Jag tycker den här marina & röda outfiten är så himla snygg, matchande, stilren och supersnygg helt enkelt!! Å tröjan då, stickad och gosig, perfekt till hösten/vintern. Allt finns att köpa på Hööks. Vad tycker ni, skulle ni kunna rida i detta?? :) 

Hej du glade!

 
Tack för fler frågestunds-frågor, bra statestik osv. Det är kul, och gör en bloggare glad :) 
 
Idag mår jag mycket bättre än i Torsdags. Ingen feber. Bara lite snorig och hostig, som en vanlig liten förkylning. Så om man säger såhär, om det hade vart skola idag hade jag gått :) 

Så idag kan jag äntligen åka till stallet, känna denn härliga lukten & pussa på sötnosens mule ♥

 En eller flera inlägg ligger på tidinställt under dagen. Så uppdatteringen kommer rulla på bra, även om jag inte är hemma :) 
 
Have nice day, Suturday :) 
 
 

Bockmaskin AB

 
 
Avslutar dagen med dessa bockande bilder ;) God natt bästa bloggläsare!!

Blogg.se för Android, ÄNTLIGEN!

 
Skickade en fråga till blogg.se
 
"Hej! När kommer man kunna sms/mms blogga igen? Och kommer det komma ut någon blogg app för Android? :) "
 
Svaret...
 
"Hej, Sms/mms-blogga kan man tyvärr inte göra längre. En androidapp kommer att släppas nu under hösten."
 
 
 

Tror alla med Android mobil blev superglad nu! Och efter som jag har android blev jag jätteglad! Bra blogg.se, äntligen kommer även jag och många andra kunna blogga från mobilen :)

Min namnsdags present

 
 
 
Som ni ser på bilden, fick jag en cupcake kökshandduk, tre små Marbou mjölk chocklad, Hänt Extra + att jag har fått beställa två bilder på mig och Jasmijn från Equipe. Jag beställde denna och denna bild. Bilderna är från Högbo spelen 2011! Och jag älskar dom :)
T A C K  V Ä R L D E N S  B Ä S T A   F A M I L J  ♥ 

Nästan bortglömd

 
Kom precis på att jag faktiskt har en FRÅGESTUND igång! Så jag tycker alla ni kan slänga in en fråga, om vad ni vill veta om mig, mitt liv, bloggen, ja vad som helst. 
 
STÄLL FRÅGOR I FRÅGESTUNDEN, KLICKA KLICKA KLICKA ♥
 
 
Ask me ask me ask me.......question everything you want to know! Question time

Snyggt från GINA

 
Sjukt snygg väst Gina Tricot har gjort! Skulle passa fint in i stallet och i vardagen :) 299:- 
Vad säger ni hiss/diss? Av mig får den lätt en big HISS! 

Sjuk, men grattis!

Shoo alla, god morgon :) 
 
Jag sov hur skönt som helst inatt, behövde verkligen den sömnen. Är fortfarande jättehostig, snorig osv. 
Så denna dag kommer spenderas hemma inommhus i regnvädret. Mys, fast inte att vara sjuk!
 
Idag, fredag den 14 September är det även IDA på almenackan,
så grattis till mig och alla andra IDOR på namnsdagen! ♥ 
 
 
 
 
Ikväll kommer jag släppa ett inlägg, där jag tror de flesta blogg.se bloggare kommer gilla stort, DET GJORDE JAG :) 
 
Hoppas ni får en bra fredag. Jag ska vila, vila, vila. Vi hörs under dagen, puss! 
 
 

Godnatt bloggen, hej sängen!

 
Åh, nu får jag äntligen krypa ner i min supersköna bästa SÄNG! Seriöst, har aldrig sovit i en skönare. Så ni kan ju tänka hur bra jag sover, every night :) Vill sova bort allt detta skit nu! Jag menar såklart min förkylning....
 
 
Se så fin HON är, min lilla prinsessa. Att en sån liten söt liten varelse är skadad, och inte för springa, ridas, gallopera, hoppa, tävla som hon tycker så mycket om, är inte kul, varken för mig eller Jasmijn...
 
Även fast jag vet att jag inte kommer vara så kry att jag kommer kunna åka till sötnosen imorgon heller så hoppas jag ändå på att jag kommer vara helt frisk när jag vakanr imon, som om inget hänt och jag kan åka till DIG.
 
God natt alla ni som tar er tid av ert liv att läsa min blogg, tack. Sov gott, så ses vi imon! ♥ 

I'm not OK

 
Kom hem från en skojjig vecka på fäbon. Men efter en natts sovande i hö ska man tydligen bli förkyld!!! 
Har lite feber, snorar, fryser, svettas och mår inte bra :( Hoppas det bara inte blir värre...
 
 
 

Har druckit te med honung och det var väldigt skönt för halsen kan jag säga!! Är även ledig från skolan imorgon vilket är PERFEKT för min del då jag verkligen kan vila ut, och hoppas på att bli bättre! 
 
Hoppas iallafall ni mår bra :) Puss & kram, nu ska jag se på TV, hörss

Fäbolivs veckan

 
Heeeeeeej bloggen! Längesen nu ;)
 
Har ju somsagt varit och levt fäboliv med skolan. Det har varit jättekul!
Ena dagen lagade min grupp mat åt alla. Vi gjorde soppa, och pannkaka till efterätt. Vi lagar all mat utan el, så det var lite nytt men jättekul :)
Vi har haft "slöjd". tova, täljt osv. Jag gjorde en så kallad gröt kräka! Det är en som en gröt-visp som de hade för längesedan :)
Tagit hand om djuren har vi också. En utav lärarna på skolan ägerr fåren, och hennes hundar är verkligen duktig på att valla! Det är häftigt att se när dom lyssnar på alla kommandon. Klappa fåren gjorde vi också, och hälsa på kalvarna. Vi gömde också bomulls tussar med lite knark som hundarna fick spåra. Också väldigt häftigt att se, att hundarna har så otroligt bra luktsinne och kan hitta bommullstussar legat bredvid marjana! 
Men att va i skogen och plocka, lingon, blåbär och kantareller, var inte lika kul, haha. Jag plockade inte, utan de små blå bären. Men jag hade typ 10 blåbär i påsen när vi gick tillbaka, men jag hade inga med mig hem, dom åt jag upp på vägen tillbaka! Blåbär, mums ;)
 
Eftersom jag inte tog några bilder själv, lånade jag två av MALIN, hoppas det OK annars säg till så tar jag bort dom!
 
Från igår till idag så sov vi över på fäboden. Jag och 4 kompisar sov på i en lada! Det var typ en "ihålig" lada, det var lika varmt kallt som det var ute, ingen isolering och värme om man säger så.
 
 
Vi sov i högra delen av ladan på logen, i hö!
 
På kvällen satt vi runt en lägereld allihopa, grillade korv, marshmallows, pratade och sjöng under en kolsvart himmel som lös upp av stjärnor. det var verkligen svart. Och en av läraren berättade en jätteläskig sanna historia HON vart med om, haha ;) Men det var kul att få höra!
Uppe på logen sen då, sov vi på ett liggunderlag i hö't. Och eftersom vi va typ ute sov jag i underställ, sockor, fleecetröja och OnePiece! Vart inte varmt, och inte kallt. Helt perfekt, men sovsäck också såklart. Så det var skönt! Vi låg och pratade bra länge innan vi sa godnatt, och då somnade jag shr snabbt ;)
På natten vaknade jag en gång av att Robin och Emma låg jättenära mig så ag lära putta undan dom och en gång kl. halv 5.Då vaknade jag och var jätetäppt i näsan! Hittade ett par näsdukar som var Lollos som hon glömde ta hem, det var min räddning. Fast jag behövde verkligen nässpray men jag vågade ner till fotändan och hämta nässprayen för det var en sopkvast som stog rakt upp ur golvet en bit ifrån och om jag skulle se den skulle jag blivit jätterädd för det såg ut som en människa om man kolla snabbt, lilla "rädda" jag. Men iallfall när jag vaknade var jag helt yr typ, visste hur jag låg typ. kändes som att jag hade snurra runt så jag visste inte hur jag låg, på snedden, eller ja ni fattar. Det var ju KOL SVART så man såg INGET. Förutom nån springa i ladan. Jag hittade tillslut på min mobil och kunde se lite bättre du iallfall! Somnade om tillslut, det trodde jag aldrig då. Men halv 8 väckte den galande tuppen oss...haha. Sedan åt vi frukost, chilla lite packa också va fäbolivs veckan slut. 
 
Haha, var det nån som orkade läsa allt detta? Hoppas ;)

Så ni vet

Så bor jag i en lägenhet i tre dagar, då dom gör nåt med rören i hårt hus så vi inte kan bo där. Och här i lägenheten kan inte vi internet koden SÅ JAG KAN INTE BLOGGA FRÅN DATORN! :( Och att blogga från dumma HTC är inte det roligaste, och enklaste. Så jag kommer vara lite off nån dag. Men hare bra, tills jag är tillbakagång, hemma ned internet!!

HÄST BLOGGAR

 
Har du en hästblogg? Bli medlem i FB gruppen HÄST BLOGGAR och bjud in dina vänner med hästblogg! Länka din blogg, och klicka på andras! :)
HÄST BLOGGAR - facebook grupp 

 

Jasmijn och jag

 
 
♥ K Ä R L E K ♥ 

Ha en bra EM läsers!

 

Fäboliv i veckan

 
Den här veckan har vi "Elevens val" i skolan!
 
Jag har fäboliv, vilket innebär att jag kommer vara på en går med djur osv. Ffrån onsdag-torsdag ska vi även sova kvar där :)
 
 
 
Jag älskar djur, och att vara utomhus för den delen, så detkommer nog bli jätterolig vecka :) 
Så nu vet ni vart jag kommer hålla hus om dagarna! 
 
Btw, tack för den grymma topp statestiken igår! Bästa läsare, tack <3 Och glöm inte slänga in lite kommentarer...

Ida är tröttis

 
Efter dag som gymkhana ryttare är man trött! Så det är nog bäst att gå och lägga sig snart...
Hoppas alla ni har haft en bra dag, och helg! Det har jag.
 

Dagens resultat av...

 

Grenar: 
 
Gå på plankan
Ifrån startlinjen skulle vi leda hästen till en balans gång med bom och klossar, och leda hästen bredvid sig. Sedan skulle man hoppa upp och rida tillbaka! När man gått över mållinjen hoppa man av och så var det nästas tur. Denna gren gick jättebra för mitt lag, vi vann :) 
 
Potatis på sked 
Vi skulle rida slalom mellan koner fram och tillbaka med en sked med en potatis i handen. det var ganska svårt, man lära ju styra osv. samtifgt man höll i en sked..jag och Matilda tappade potatisen men men sånt som händer :)  vi kom 2:a ändå tror jag, eller så var det sist, kommer inte ihåg, hehe.
 
Mariekex och vissla 
I denna gren var det bara en i laget som skulle få tävla, och det vart jag! 
Man skulle rida hoppa överett klosshinder till en tjej som hade 8 marikex man skulle tugga i sig och sedan vissla. Jag visste att jag suger att äta massa kakor svälja och vissla men nuså gick det bra! Jag tog några kakor i taget och börja tugga, allt var bara smuligt oh torrt det gick seriöst inte att svälja så tillslut hade jag 8 kex i munnen. Allt klumpade ihop sig till en äcklig gegga. Så det var bara att ta lite i taget och svälja. Och det var så obehagligt, att jag fick kvälningningar och det kom tårar, precis som det är när man har magsjuka. Jag tvingade mig själv att svälja allt trots att jag nästan spydde, gjorde allt för laget där! Tillslut kunde jag vissla och upptäckte att jag var klar först och blev jätteförvånad :o Så jag kutade tillbaka med hästen i handen, och precis när jag kommit förbi klosshindret skriker alla att jag ska över hindret, så jag var tvungen att vända och det gjorde så att jag tvåa in i mål, precis. Jag hade totalt missat att man skulle över hindret tillbaka...Kändes jättetråkigt, men var ändå grymt stolt över mig själv att jag klarade de med kexen :) 
 
 
Irländsk julafton
Denna gren utan häst.
Tror de flesta vet hur detta går till men för er som inte vet det så ska men springa fram till en pinne, vi hade ett ridspö och böja sig ner som man har pannan mot knoppen och sedan snurra tio varv. Denna gren är verkligen inte nåt för mig, när jag gör det snurrar hela jag. när jag skulle springa tillbaka snurrade hela min värld! I vanliga fall brukar jag ramla direkt men lyckades springa lite vingligt sådär till mål. Men jag typ ramlade in i väggen och jag var helt bort när jag kom in i m¨ål, haha :) Tror vi kom 2:a. 
 
Klassikern
Denna gren även utan häst.
Ni vet den här, när man ska doppa huvudet i skål med vatten, ta en tugga av ett äpple och sedan leta reda på en sockerbit i en skål full med mjöl. Och som vanligt blev man jättekladdig! ;) Minns inte vilken plats vi kom på. 
 
 
  
 
Mitt lag kämpade på jättebra! Även finaste poppo hästen Whacker! Vi kom 2:a enligt poängen, och eftersom två av lagen "fuskade" i en gren, vilket inte var så kul... så vi vet nte vad som egentligen skulle vart rätt. Det var i grenen med potatis-skeden, för om man tappade potatisen skulle man gå till start och börja om som mitt lag fick göra 2 gånger, men dom andra plockade upp potatisen där dom tappade den och fortsatte...men liksom vadå, det var en skojtävling på klubbens familjedag, alltså ingen riktig tävling för er som missat det, det ska ju vara rättvisst men det gör inget nu, man glömmer saker ibland.........även fast det skulle såklar blivit bäst om allt blev rätt osv! Men Ida sluta sncka om det nu, haha men iallfalll, man vann inget, så whatever! Skit i poängen, FÖR VI HADE JÄTTEKUL :D

Lägger upp den igen...

 
 

God morgon piggisar

 
Eller nej, halv 9 är inte så tidigt ändå ;) 
Jag mår bra, frisk, kry och är TAGGAD! Jag och mitt (bästa) lag ska ha kul, men vem satsar inte på vinst!? Detta ska bli grymt kul, gymkhana. Ska bli kul och se hur banorna går osv. 
 
 
Mitt lag ska rida på skäcken Munsboro Whacker. Och mina lagkamrater heter Ellen Thumb, Stina Westin och Matilda Einarsson.
På bilden: Jag 2:a från vänster, Matilda 3:a från vänster och Stina 4:a från vänster. Ellen är tyvärr inte med på bilden...bilden är tagen från en maskeradhoppning i påskas! 
 
Team Whacker kommer ha rosa långärmade och tofsar ut i hålen på ridhjälmen. Glitter på kinderna och i håret, också kommer Whcaker ska ha en knopp i pannluggen med en rosa rosset. :) vi blir nog snygga va!? ;)
 
Nu ska jag gå och äta frukost, och sedan åka till stallet! :) 

Laddar upp!

 
Ännu en dag avklarad. Idag har jag hunnit med mycket! Storstädat mitt rum, lett barn på kvartar, ridit, och nu har vi haft middags gäster :) Kanske inte låter så mycket, men jag är jättetrött...Ja imorgon är det som sagt FAMILJEDAG på klubben. Alla som vill ha lite skoj med hästar - kom, mer info hrk.nu
 
Sötisen ♥
 
Nu ska jag gå och lägga mig, ladda upp inför gymkhanan, startar kl. 12 imorgon. Och jag ska gå upp halv 9 men det ska nog gå bra! Hoppas jag.....God natt :)
 
 
 

Kom alla, KOM!

 
 
Imorgon är det familje dag, på min klubb, HÖGBO RIDKLUBB! 
Jag åker dit till klockan 10 är med och förbreder osv. Kl.12 startar jag och mitt grymma lag gymkhana!! 
Ta med familjen, och upplev en spännande dag med hästar, lek och bus hos oss på Högbo Ridklubb! :)

Kära läsare

 
Kaos, kaos, kaos...in my room. Jag städar för fullt, så därför kan jag INTE blogga! :(

Tjenare

 
Laddar över massor av fina iblder på några vänner's hoppträning idag! :) Lägger upp den när de är klara osv.
Updat'n suger, I KNOW :( 
 

BÄST, I cry

 

Helg, WOHOO!

 
Sista skolveckan avklarad, för nästa vecka har vi Elevens Val och det ska bli grymt roligt! 
 
I helgen händer det roligt grejs. På Lördag ska jag bara vara i stallet men på Söndag har vi familje dag på klubben och då ska jag vara med i Gymkhana! Jätte kul  :) Mer info kommer osv. 
 
På förra höstens Familjedag deltog jag och Jasmijn i maskeradhoppning, och tog hem segern i bästa utklädnad! 
 
Ska strax åka till stallet med Matilda. Vi hörs ikväll bloggen! :) 
 
 
 

Robban, du är BÄST ändå!

 
 
 

Den dåliga nyheten...

 
Okej, nu berättar jag den dåliga nyheten.
 
Det är så att Jasmijn var tillbaka till kliniken i tisdags. Ni vet att sist hon var där så blev hon behandlad. Men resultatet från tisdagen är mer än tråkigt. Jasmijn hade INTE blivit bättre sedan behandlingen.
Jag har gråtit och och jag är jätteledsen. Vet inte vad jag ska ta mig till...När inte Jasmijn mår bra, mår inte jag bra. 
 
Har fullt med tankar virvlar runt i huvudet om vad som kommer hända, med Jasmijn. Gråter, tänker, gråter Detta kan inte vara sant. En sån här fin liten ponny ska var frisk och kry, och leva livet som den den sötaste b-ponnyn på jordklotet.
Kommer hon bli bra eller ej?? Det är min största fråga som kommer upp i min gärna. Ja, nej, ja nej...
 
 
  
Detta år hade Jasmijn och jag så mycket att ge. Vi skulle vara bäst, sopa banorna, och ha kul. Istället blev det helt tvärtom..:( Men,
VAD SOM ÄN HÄNDER SÅ ÄLSKAR JAG DIG, JASMIJN. TILLSAMMANS TILLS DÖDEN SKILJER OSS  ÅT ♥ 
 

 
Always together, never apart. Maybe in distance but never in heart <3

Hej alla ni!

 
Hej på er alla, glada som arga! :)
 
Jag ville bara säga att jag ledsen att jag inte har bloggat ordentligt de senaste dagarna. Men ibland räcker tiden inte till, tyvärr. Önska jag hade en blogg till mobilen...Men ikväll kommer inlägget om den dåliga nyheten publiceras! 
 
 
 

Chill me håltime

 
Haj haj bloggen! Jag har håltimme nu så så slängde jag in en snygg bild på mig och Lollan :) 

Föölåååååt

 
 :( :( :( :( :( 

Onsdagen väntar

 
Försöker fokusera på skolan och inget annat idag. Men kan bara inte sluta tänka på den tråkiga nyheten...den kommer. Ikväll. 
 
 
snyggot Ida BJUDER på the pictureeee :) 

Inge bra, inge bra

 
Har en dålig nyhet :( Tar den imorgon. 
 
 
God natt nu ♥ 
 

Snygg min, I know

 Ny dag, ny träning!

 
Idag är det hoppning igen! Fast idag för en annan tränare :) 
Hoppas jag orkar hålla mig vaken, är väldigt trött just nu......;) 
Men det ska nog inte vara något problem, när man gör det man älskar!!
 

Seg hoppträning

 
Igår hoppade jag på en 16-årig d-ponny valack med namn Casino. 
 
Igår var han seg och ville köra på det lugna lata. Vi hoppade bana igår igen, eftersom det kunde vara sista gången utomhus. Iallfall så började vi hoppa fram lite. 
Vi kom inte bra på nåt hinder i början. Antingen för stort eller för nära, Ryckhopp eller minihopp. Då är de väldigt svårt att följa med honom, så  blev det bara knepigt när han inte lyssnade framåt. För man visste aldrig hur det skulle bli, eftersom han bara var loj och inte ville gå framåt. Och när man la till spöt bakom skänkeln för att få lite liv i han kicka han bara bakut så det hjälpte inte. Vi hoppade lite slingor, småbanor studs osv. innan vi la ihop all till en längre bana. Efter varje språng blev han mjukare och mjukare, mer framme på sjänkel så det var iallfall bra. Banan på slutet gick det bäst! Då hade vi kommit igång MYCKET bättre. Vi kom bra på de flesta hinder och det blev mycket enklare för både mig och hästen när jag kunde följa med över hindrena.
 
Här kommer lite bilder Tilda fotat!
 


 
Ni ser på vissa bilder kunde jag inte hänga med alls osv. 
 
 

En bild får ni

 
God natt 

Robinson & bilder

 
Kollar på Robinson och redigerar bilder från dagens hoppträning :) Dom kommer upp, så fort allt klart och jag har, ehm TID 
 
 

Me gusta caballos

 
Me gusta cabollos = Jag gill hästar, på spanska, har jag precis lärt mig ;) 
 
Nu ska jag strax åka iväg till stallet. Kl. 18.00 är det hoppträning och innan dess ska jag hunnit fixa Jasmijn osv. 
Förra veckan hoppade jag bana på Munsboro Alec, vilket gick SUPER! Han bjöd på hinder och var jätteduktig. Banan låg på ca 1m. 
 
 
Pusshej så hörs vi! 

God natt sweeties

 
 
Sov sött. <3 

Tips till ALLA ryttare

 

En ryttare kan träna sig på hästen och på marken! En ryttare måste ha bra balans, och att ha bra balans kan vara väldigt viktigt i vissa situationer. Tänk på en tävling och du skulle tappa stigbygeln hästen hoppar lite stort och det blir lite svajigt. Men om du har bra balans fixar det sig oftast. Jag brukar tänka på att träna balansen lite då och då, inte bara på hästryggen!Mitt tips:

Stå på ett ben när du borstar tänderna!
Det är alltid balansträning. Tar ingen extra tid, utan enkelt och smidigt. Så sätt igång att träna, dagens tips av mig är att träna balansen genom att stå på ett ben under tandborstningen! Det är balansträning! Och av träning blir man bara bättre och bättre, right :) 


 


Today's day!

 
Var på hästloppis på Storvik Ovansjö Ridklubb med Tilda, men hittade tyvärr inget att köpa. Men jag hittade min snälla vän Lousie som jag och Tilda va med! :) 
 
Efter den turen åkte jag och Matilda till stallet. Först var jag publik till Matilda när hon red, och det gick bra för henne!
 
Foto: Till M
 
 
 
 
Vet att det är något fel med filmen :O 
 
Efter jag tittat på det söta ekipaget skötte jag min prinsessa! Idag hade hon myror i brallan, ville inte slappna av riktigt och hon kändes stressad, och lite tjurig. Menmen inte bara människor har sina dåliga dagar ;) 
 
 
Söt är hon iallafall ALLTID ♥
 
 

The egde of glory

 
 
Munsboro Battleship, we miss u ♥ 

Skriv en rubrik...

 
Go morron bloggen! Kom inte på nån rubrik så, aja det fick bli som det blev :) 
 
Idag så ska jag, Tilda och Matilda ev. på hästloppis! Jag behöver ingenting just nu men (häst)loppis är alltid kul, man kan ju fynda nåt, även fast in behöver det :) Haha shopping kung nr 1! Jag vill bara ha sååååå mycket, finns så mycket snyggt, som jag vill ha, men inte plånboken. ;) 
På eftermiddagen står stallet på shemat, såklart. 
 
Jag och Robban i sommras.
 
Det var min dag, hoppas NI får en bra dag!
 
 
 

True, I just saying

 
 


Mina kaniner

 


Ludde
 
 
Vitnos 
 
 

Ett tips till ALLA ryttare

 
En ryttare kan träna sig på hästen och på marken! En ryttare måste ha bra balans, och att ha bra balans kan vara väldigt viktigt i vissa situationer. Tänk på en tävling och du skulle tappa stigbygeln hästen hoppar lite stort och det blir lite svajigt. Men om du har bra balans fixar det sig oftast. Jag brukar tänka på att träna balansen lite då och då, inte bara på hästryggen! 
 
 
Mitt tips:
 
Stå på ett ben när du borstar tänderna! 
Det är alltid balansträning. Tar ingen extra tid, utan enkelt och smidigt. Så sätt igång att träna, dagens tips av mig är att träna balansen genom att stå på ett ben under tandborstningen! :) Det är balansträning! Och träning betyder att man bara blir bättre och bättre :)
 

Tips till ALLA ryttare

 

En ryttare kan träna sig på hästen och på marken! En ryttare måste ha bra balans, och att ha bra balans kan vara väldigt viktigt i vissa situationer. Tänk på en tävling och du skulle tappa stigbygeln hästen hoppar lite stort och det blir lite svajigt. Men om du har bra balans fixar det sig oftast. Jag brukar tänka på att träna balansen lite då och då, inte bara på hästryggen!


Mitt tips:

Stå på ett ben när du borstar tänderna!
Det är alltid balansträning. Tar ingen extra tid, utan enkelt och smidigt. Så sätt igång att träna, dagens tips av mig är att träna balansen genom att stå på ett ben under tandborstningen! Det är balansträning! Och när man tränar, blir man bara bättre och bättre :)


Söta skal...

 
Om man bara hade en iPhone! Vilket är snyggast, 1,2 eller 3? :) 
Om du har en iPhone 4/4s kan du beställa ett skal på CASEAPP.SE med en egen bild på.
 

Till alla dressyr intresserade

 
Såhär skriver Svenska ridsportförbundet:
 
Ridsport i rutan
1-2 september
 
SM i dressyr för seniorer med 25 ryttare i startlistan. Bland andra Ulla Håkansson som rider för sitt 13 SM-guld. Första SM-klassen Grand Prix rids på lördag eftermiddag. Tävlingarna på Flyinge inleds på fredagen. Webb-TV från Ridsportens TV, ett samarbete med Agria Djurförsäkring och Qrodo.
 

Blir så ARG

Djurplågeri är något jag HATAR! Jag blir så arg, varför, varför vill man skada något levande!? Fattar inte varför och kommer aldrig förståa att det finns så DUMMA människor som går sådant. 
 
En artikel från tidningen ridsport: 
 
Misstänkt djurplågeri

01 SEPTEMBER 2012


SVERIGE När hästen togs in från hagen upptäcktes att det rann blod från hennes könsorgan. Det visade sig vara ett sår som fick sys med 20 stygn. Ägaren tror att någon har skurit hästen.

Det var i Söderhamn tidigare under veckan som händelsen upptäcktes. Hela Hälsingland berättar att stoet hade sår både ytligt och inuti sitt könsorgan. Hästägaren menar att det inte finns något i hagen som hästen kan ha skadat sig på. Hon tror att någon har tagit sig in i hagen och gjort hästen illa med flit.

Stoet är sytt med ungefär 20 stygn. Händelsen är polisanmäld som djurplågeri.

Källa


 

Se så fina lyckliga, underbra hästar, vem vill skada dom? Vem vill ens skada nåt annat djur? De som vill det, hatar jag (bilden hör inte ihop med artikeln, bilden är min)


Några fails...

 
Eftersom statsestiken var väldigt bra igår så bjuder jag på några failbilder! :) 
 
 
Fick bli 5 st! Vilken var roligast? Om nån ens va rolig, haha ;) 
 

RSS 2.0